18 / 05 / 2024

İşte İslam Memiş'in gram altın için rekor tahmini!

İşte İslam Memiş'in gram altın için rekor tahmini!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altında henüz yükselişin başlamadığını iddia ederek çarpıcı tahminlerde bulundu.



FED'in faiz kararlarıyla altın fiyatları baskılanırken, işin uzmanı İslam Memiş'ten gram altının gidişatına ilişkin çarpıcı değerlendirmeler geldi.

ABD'de dün gerçekleşen ara seçimlerde Cumhuriyetçiler önde götürürken, ABD kongresinde oluşacak durum gerekçesiyle FED'in faiz artış hızını düşüreceğine yönelik beklentiler değerli metali harekete geçirdi.

Yıllık bazda bakıldığında yaklaşık 40 yılın en iyi performansını göstermeye hazırlanan dolar endeksi hafta başından bu yana yüzde 0,9 düşüş kaydederek 109,73 seviyesinde seyretti.

Öte yandan ekonomistler ABD enflasyon verilerinde ise aylık enflasyonun yüzde 0,5, yıllık enflasyonun da yüzde 6,5 seviyesine gerileyeceğini tahmin ediyor.

İşte İslam Memiş in gram altın için rekor tahmini!

Fed’in aralık toplantısında yüzde 67 ihtimal ile 50 baz puan büyüklüğünde artırıma gideceği, yüzde 33 ihtimal ile de 75 baz puan artırıma gideceğini tahmin edilirken Fed’in faiz artışlarında frene basacağı yönündeki beklentiler de değerli metali destekleyen diğer bir unsur.

Yükseliş henüz başlamadı

Dün akşam saatlerinde altında yaşanan yükseliş sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Bugün piyasalarda soygunun nasıl olduğuna şahitlik ediyorsunuz. Umarım bu yıl için neden “Soygun yılı” dediğimi anlamışsınızdır. Altın ve gümüş tarafında daha yükseliş başlamadı. Gram altın da 1.200 gümüş de 16 lira seviyeleri kırılınca yükseliş başladı derim." dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön