21 / 05 / 2024

İşte kur korumalı mevduat için son tarih!

İşte kur korumalı mevduat için son tarih!

Kur korumalı mevduatta son tarih ne? Bu uygulama ne zaman sonlanıyor? İşte döviz mevduatı olan ya da bu kapsamda parasını bankaya yatıracak olan vatandaşın merak ettiği sorunun yanıtı…



İşte yıl sonu yaklaşırken vatandaşın en fazla merak ettiği konuların başında gelen, kur korumalı mevduat hesabı uygulamasında son tarih.

İşte kur korumalı mevduat için son tarih!

Kur Korumalı Mevduat hesaplarıyla ilgili, ‘Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı Desteklenmesine İlişkin Karar’, Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

SON TARİH 31 ARALIK 2023’E UZATILDI

Buna göre, kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 31 Aralık 2023’e kadar bankalarda açılabilecek.

Söz konusu düzenlemede, “TL’ye çevrilmesi gereken yabancı ülke paraları ve altın hesabı bakiyelerinin TL

mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi kapsamında dönüşüm fiyatı üzerinden Türk lirasına çevrilmesi gereken son tarih 31 Aralık 2023 olarak belirlenmiştir” ifadeleri yer almıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön