26 / 07 / 2024

İşte merak edilenler! En düşük EYT maaşı ne kadar olacak?

İşte merak edilenler! En düşük EYT maaşı ne kadar olacak?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) başvuruları için geri sayıma geçildi. Peki EYT’liler ne kadar maaş alacak? İşte detaylar…


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


EYT için başvurular, TBMM’nin kanun teklifini kabul etmesinin ardından e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Daha sonra sayfada çıkan yeni başvuru sekmesine tıklamanız gerekiyor. Tahsis talep türü olarak ise “yaşlılık aylığını” işaretleyeceksiniz. SSK kapsamında aylık talep edeceklerin ‘4A’ veya Bağ-kur kapsamına girenlerin ise ‘4B’ seçeneğini seçecek. Seçim yaptıktan sonra ‘başvur’ butonu işaretleyeceksiniz.

Maaş ödemesinin yapılacağı bankayı seçtikten sonra açıklama kısmına maaşınızı almak istediğiniz şubeyi yazmanız yeterli. Diğer iletişim bilgilerini de doldurduktan sonra aylık alıyor mu? sorusunu da "evet" veya "hayır" olacak şekilde cevaplayın. Son aşamada ‘ileri’ butonu daha sonra ‘başvur’ butonuna basılarak bilgiler SGK’ya iletilecek.

PEKİ EN DÜŞÜK EYT'Lİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

İşte merak edilenler! En düşük EYT maaşı ne kadar olacak?

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir de, CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan’ın aylık bağlama oranlarıyla ilgili sorularına yanıt verdi. Hürriyet'in haberine göre; EYT ile emekli olacakların aylık maaşlarıyla ilgili bilgi veren Aydemir, ortalama aylık tutarı SSK’dan emekli olacaklar için 7 bin 797 lira, BAĞ-KUR’dan emekli olacaklar için 5 bin 811 lira olacağını ve Emekli Sandığı’ndan emekli olacaklar için de 12 bin 389 Türk Lirası olarak hesaplandığını ayrıca bunların ortalamasının 8 bin 733 lira olduğunu kaydetti.

 

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

Uzmanlardan EYT’lilere son dakika uyarısı geldi! Bunu yapmayanlar tek kuruş kıdem tazminatı alamayacak!EYT’liler dikkat!


Geri Dön