29 / 04 / 2024

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT için borçlanma hakkını kullanan 1.1 milyon kişi 4 günde 44 milyar TL borçlandı. Borç en geç 30 gün içinde kasaya gireceği için Hazine seçim öncesi devasa kaynağa kavuşacak.



Emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) yıllarca kulak tıkayan iktidar, hazırladığı EYT düzenlemesi ile 14 Mayıs’ta yapılacak seçim öncesinde 2 avantaj birden yakaladı. Düzenlemeyle EYT'li vatandaşların bir bölümünün oyunu almayı hedefleyen iktidar, emeklilik umuduyla geçmiş dönem borçlanması yapan 1.1 milyon vatandaştan da 44 milyar TL para toplayıp seçim öncesi büyük bir nakit kaynağa kavuşacak.

EYT’liler borç batağına sürüklendi! 4 günde 44 milyar TL borçlandılar!

EYT kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında soruları cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT'den faydalanmak için prim gün koşulunu tutturamayan hak sahiplerinin borçlanma yöntemiyle emeklilik hakkına kavuşabildiğini, bu kapsamda 1.1 milyon vatandaşın borçlanma yoluna gittiğini söyledi. Kadınların 3 çocuğa kadar ve her bir çocuk için iki sene olmak üzere toplam altı sene, erkeklerin ise askerlikte geçen süreyi borçlanabildiğine dikkat çeken Elitaş, 28-31 Aralık 2022 tarihleri arasındaki 4 gün içinde 1 milyon 100 bin EYT’linin 44 milyar TL borçlandığını, paraların şu an için hesaba yatırılmadığını bildirdi. Prim gün koşulunu tamamlayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borçlananların bu paraları en geç şubat sonuna kadar ödemeleri gerekecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön