06 / 05 / 2024

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta'nın sanal gerçeklik birimi Reality Labs VR ve AR yatırımlarıyla 13,7 milyar dolar zarar ettiğini bildirdi. İşte detaylar…



Meta, 2023'ün ilerleyen dönemlerinde, karma gerçekliğe sahip Quest donanımının yenilenmiş bir versiyonu gibi yeni nesil bir ürünü piyasaya sürmeyi hedefliyor. Sektörde Meta ile rekabet etmeye hazır tek tüketici odaklı şirketlerden biri olan Apple'ın yakında yeni bir AR / VR başlığı piyasaya süreceği öğrenildi.

OCULUS'Ü SATIN ALARAK DİKKAT ÇEKTİ

Sanal gerçekliğe yaptığı yatırımların kapsamını artırmak için Meta, 2014 yılında, öncü VR donanım şirketi Oculus'ü 2 milyar dolara satın Alarak dikkatleri üzerine çekmişti. Şirketin bölgedeki yatırımı, Beat Saber'in yaratıcısı ve şimdi sanal egzersiz uygulaması Supernatural'ın geliştiricisi Within de dahil olmak üzere bir dizi büyük yazılım şirketini satın almasıyla daha da büyümüştü.

 İşte Meta’nın sanal gerçeklikteki zararı!

Meta, Reality Labs için çalışan sayısı sayılarını net bir veri olarak paylaşmasa da şirketin geçen yılın sonlarındaki işten çıkarmalardan önce bölümde 17 bin çalışanı olduğu açıklamıştı.

Araç sahipleri aman dikkat! Rus petrol ürünlerine tavan fiyat başladı!

Tarım sektöründen ihracatta ocak rekoru kırıldı! İşte o sektörler…

Vestel BM 4202 WIFI 4 Programlı Bulaşık Makinesi ne kadar? İşte 5 Şubat 2023 fiyat listesi…

Geri Dön