16 / 05 / 2024

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

İşte prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti: Elektrik tüketimi ve enerji tasarrufu hakkında bilinmesi gerekenler

Günümüzde teknoloji bağımlılığının artmasıyla birlikte, şarj edilebilir cihazlar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak birçoğumuz, şarj aletlerini prizde bıraktığımızda da elektrik tüketip tüketmediğini merak ediyoruz.



Peki, prizde kalan şarj aletinin size aylık maliyeti ne kadar olabilir?

Eğer şarj aleti enerji tüketimi durduracak bir otomatik kesme mekanizmasına sahipse veya enerji tasarrufu prizi kullanıyorsanız, bu durumda şarj aletinin size herhangi bir ek maliyeti olmayacaktır.

Ancak eski veya düşük kaliteli bir şarj aleti kullanıyorsanız küçük miktarda bir ücretlendirme olabilir. Fakat bu ücret oldukça düşüktür. Öyle ki akıllı telefonlarda kullandığımız adaptörler prize 1 yıl boyunca takılı kalsa bile en fazla birkaç TL elektrik tüketecektir. 

Bu tüketim değeri bireysel kullanıcılar için bir şey ifade etmiyor olabilir. Ama Türkiye geneline bakıldığında ve 20 milyon hanenin ortalaması benzer şekilde alındığında aylık 10 milyon TL, yıllık da 100 ila 120 milyon TL arası bir elektrik tüketimine neden olduğunu görüyoruz. 

Dolayısıyla prizde şarj aleti bırakmak bireysel olarak önemsenmeyecek kadar düşük elektrik tüketiyor olsa da Türkiye ve hatta dünya genelinde büyük bir kayba yol açtığı için mümkün olduğu kadar bu cihazları kullanmadığımız zamanlarda prizden çekmemiz gerekiyor.

İSKİ'den borç yapılandırma kararı: Abonelerine ödeme kolaylığı sağlanacak! Detaylar açıklandı!

Vakıfbank'a 825 milyon dolarlık kaynak

Kendi işini kurmak isteyenler için başarılı girişimci olmanın 10 adımı; Yol haritanızı belirleyin


Geri Dön