28 / 04 / 2024

İşte Şevval Sam'ın Cihangir'deki evi!

İşte Şevval Sam'ın Cihangir'deki evi!

Şevval Sam, çekim maratonuna kısa bir mola verdi, Cihangir’deki evinde InStyle Home ekibini ağırladı. Sam’ın erkek arkadaşı Sarp Maden ve dört kedisiyle yaşadığı daire, renkli ve bohem tarzıyla dikkat çekiyor.



Kanal D’nin bu sezonki iddialı dizilerinden biri de “Bodrum Masalı”... Şevval Sam, perşembe akşamları seyircileri ekran başına kitleyen bu masalda, kocası yüzünden iflas edip yaşam öyküsünün başladığı yere, Bodrum’a dönmek ve tekrar hayata tutunmak zorunda kalan bir anneyi, Yıldız’ı canlandırıyor.


Ya öncesi...22 yıldır müzik ve dizi sektöründe sağlam adımlarla yol alan biri o. Birçok dizide rol aldıktan sonra setlere sekiz yıl kadar ara vermiş. O sırada da boş durmamış tabii. Yedi albüm çıkarmış. Şimdilerde 0-5 yaş arası çocukların hayal güçlerini daha da renklendirmek için 10 ninni ve 2 masal içeren bir albüm üzerinde çalışıyor. “Boş durmak bana göre değil. Üretmek ve devamlı çalışmak hayat enerjisi veriyor” diye anlatıyor gözlerinin içi parlayarak.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


RENKLİ ORTAMLARIN BANA İYİ GELDİĞİNİ FARK ETTİM

Çocukluğu, gençliği Levent ve Etiler’de geçmiş. Burası onun ilk manzaralı evi olmuş. Aslında bahçe katlarını sevdiğini ama bu çatı dubleksini gördüğünde manzarasından çok etkilendiğini belirtiyor. Alt katta geniş balkonlu bir salon, açık mutfak, banyo, iki oda yer alıyor. Bunlardan birini giyinme odasına dönüştürmüş Sam. Üst katta geniş terası ile yatak odası ve ikinci bir giyinme odası daha bulunuyor. Ahşap bir seperasyonla yatak odası giyinme bölümünden ayrılmış. Evde tadilat olmamış. Tavanı kırık beyaz tutarak sadece duvarları bordo, turkuaz, erguvan ve sarı gibi ona çok iyi geldiğini söylediği renklere boyatmış. Bir de evin mevcut laminat parkesini söktürerek, orijinal parkesine tekrar kavuşturmuş.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


Evdeki çoğu mobilyayı ve aksesuvarı farklı yerlerden zaman içinde toplamış. Ahşap yemek masası, orta sehpası gibi parçaları da bir dönem kendi çalıştığı bir marangozhanede yaptırmış.“Eskiden daha nötr, toprak tonlarında renkler vardı evimde. Son yıllarda bariz şekilde renkler öne çıktı. Çünkü bana renkli ortamların daha iyi geldiğini fark ettim” diyor.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


EVDE EL EMEĞİ GÖZ NURU PARÇALAR OLMAZSA OLMAZ

Birçok arkadaşının evine de ilham kaynağı olmuş: “Burada gören ‘Aa! olur mu’ derken beğenip kendi evine de uyguladı.” Eskinin yaşanmışlığını, el emeği göz nuru parçaları etrafında görmeyi sevdiğinden bahsediyor. 


Eve pırıltı katan şeylere de zaafı varmış: “Pırıltı yayan ışıklandırmalar veya kesilmiş bir camdan yayılan yansıma bile olabilir bu, yeter ki ışık kırılmaları gökkuşağına dönüşsün.”Ahşabın ham hali, doğal dokulu kumaşlar veya kadifenin ona hissettirdiği sıcaklık, dekorasyon tercihlerinde belirleyici olmuş gözüküyor. 


Güne sütlü filtre kahve eşliğinde başlıyormuş. “Ben kesinlikle sabah insanıyım. Güneşin doğuşunu kaçırmamaya özen gösteririm” diyor.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


Sağlıklı beslenmeye önem verenlerden. Vejetaryen olarak mükellef bir kahvaltı da olmazsa olmazmış onun için.“Sporu düzenli yapamasam da yürüyüşlerimi aksatmam. Tabiatta olmak bana huzur veriyor. Evde bu kadar yeşil bitki olması bundan” diye devam ediyor sözlerine.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


Taksi parasından sıkıldım Cihangir’e taşındım

Tamamı Bodrum’da geçen dizinin kısa tatilinde onu Cihangir’deki evinde yakalamayı başardığımız için kendimizi şanslı sayıyoruz. “Dört aydır Bodrum’dayım. Bu evime sık gelemiyorum. Orada mandalina bahçeleri içinde bir ev tuttum kendime” diye anlatmaya devam ediyor bordo ve turkuaz ile renklendirdiği salonunda kahvesini yudumlarken... Bu evde ona eşlik eden dört kedisi de şimdi Bodrum’da. “Annem, erkek arkadaşım ve en yakın arkadaşlarım Cihangir’de yaşadığı için sonunda ben de Cihangir’e taşınmaya karar verdim. Taksiye para vermekten sıkılmıştım” diyor.


İşte Şevval Sam ın Cihangir deki evi!


4 ay karavanda yaşadım

Bir dönem dört ay kadar karavanda yaşadığından bahsediyor: “Kalabalık bir evi olan biri olarak 4m2’ye sığabildiğimi görmek benim için eşsiz bir deneyimdi!” Gypsy-bohem tarzı evinde olduğu kadar giyim tarzında da etkili: “İçinde kaybolduğum sabahlıkları seviyorum.”


Hürriyet


Geri Dön