05 / 05 / 2024

İstiklal Caddesi'nin geçirdiği karakter değişimi!

İstiklal Caddesi'nin geçirdiği karakter değişimi!

İstiklal Caddesi, İstanbul’daki diğer ana alışveriş caddelerinden yalnızca yüksek yaya trafiğiyle değil, perakendecilerin yanı sıra kültür-sanat mekânlarına ev sahipliği yapmasıyla da ayrılıyor. Caddenin sunduğu kullanım çeşitliliğinden gelen zenginliği ise azalmakta.



Geçtiğimiz yaz İstanbul’un kentleşmeye dair ana gündem konularından biri, İstiklal Caddesinin karakterinde gerçekleşmekte olan dönüşüm oldu. İlk olarak 140journos.com’da Erdem Dilbaz’ın “İstiklal Caddesinde Topyekün Değişim” başlıklı haberiyle vurguladığı dönüşümün yankıları kamuoyu tarafından da onaylanarak büyüdü. İstanbul’un en önemli ticari ve kültürel akslarından birinin değişimine, Cushman Wakefield İstanbul Alışveriş Caddeleri Raporundan (2015) veriler ve TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanından Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Duygu Yılmaz’ın yorumlarıyla yer veriyoruz.


Tektipleşen Beyoğlu

Veri ve yorumlara göre İstiklal Caddesi, İstanbul’daki diğer ana alışveriş caddelerinden yalnızca yüksek yaya trafiğiyle değil, perakendecilerin yanı sıra kültür-sanat mekânlarına ev sahipliği yapmasıyla da ayrılıyor. Caddenin sunduğu kullanım çeşitliliğinden gelen zenginliği ise azalmakta.


Geri Dön