29 / 04 / 2024

İstinye arazisi ihalesini Emlak Konut kazandı!

İstinye arazisi ihalesini Emlak Konut kazandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Sarıyer İstinye Mahallesi'ndeki 158 bin 497 metrekarelik arazinin özelleştirme ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 1.05 milyar TL'lik teklifle Emlak Konut GYO kazandı...



ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) Sarıyer İstinye Mahallesi'ndeki 158 bin 497 metrekarelik arazinin özelleştirme ihalesi sonuçlandı. İhaleyi 1.05 milyar TL'lik teklifle Emlak Konut GYO kazandı. Birinci elemesiz turda en yüksek teklif 915 milyon lira olurken ilk elenen Tahincioğlu İnşaat oldu. Daha sonra açık artırma görüşmelerine geçilen ihalede, başlangıç tutarı 980 milyon 552 bin lira, artırma aralığı ise 25 milyon lira olarak belirlendi. Emlak Konut GYO fiyatı, 25 milyon lira artırdı ve teklifini 1 milyar 5 milyon 552 bin liraya yükseltti. DAP Yapı ise sıra kendine geldiğinde artırım yapmadı. 


İhaleyi 1.05 milyar TL ile Emlak Konut GYO kazandı. Geçtiğimiz yıl 3.25 milyar lira değerinde halka arz yapan ve geliriyle proje geliştireceğini açıklayan Emlak Konut GYO, böylece ilk yatırımını yapmış oldu. Maliye Hazinesi'ne ait İstinye Turizm Merkezi Planı'nda yer alan turizm tesisi, konut, eğitim ve kreş alanında kalan gayrimenkullerin çevresinde, Uluslararası Binicilik Merkezi, Emirgan Korusu, İstinye Koyu, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Enka Okulları ve İstinye Park AVM ve Residence yer alıyor. Konum açısından İstanbul Boğazı ve İstinye Koyu manzarasına hakim pozisyondaki bölge, nitelikli lüks konut proje inşaatları açısından gelişme gösteriyor. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön