07 / 05 / 2024

İSTKA'dan İstanbul için 124.9 milyon liralık 89 proje!

İSTKA'dan İstanbul için 124.9 milyon liralık 89 proje!

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Mali Destek Programları proje değerlendirme sonuçları belli oldu. Üç Mali Destek Programı kapsamında toplam bütçesi 124,9 milyon lira olan 89 proje hayata geçirilecek. 



İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2018 yılı Mali Destek Programları proje değerlendirme sonuçları açıklandı. Üç Mali Destek Programı kapsamında toplam bütçesi 124,9 milyon lira olan 89 proje hayata geçirilecek. 

İSTKA'dan yapılan açıklamada ilan edilen Üç Mali Destek Programı kapsamında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleri içeren kurum ve kuruluşlarla 89 projede toplam 124,9 milyon liralık iş birliği yapılacak. İşbirliğinden elde edilen para İstanbul'un sosyal, ekonomik ve kültürel kalkınmasına yönelik projeler için kullanılacak.

Açıklamalarda bulunan İSTKA Genel Sekreteri Özgül Özkan Yavuz, "Her gün yeni bir değişime uyanıyoruz. Artık tüm sektörler teknolojiden besleniyor. Artan rekabet ortamında inovasyona, teknolojiye, yeniliklere, girişimciliğe daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Mali Destek Programlarımız ile mevcut sanayi üretim yapısının dijital dönüşümünü ve üniversite iş birlikleriyle katma değerin artmasını hedefliyoruz. Girişimci gençlerin bilgisayar başında kurdukları şirketler, yazılımlar artık dünya ekonomisini şekillendiriyor. Sürdürülebilir kalkınma için bugünün gençlerinin ve çocuklarının yarının girişimcisi, sanayicisi olabileceği koşulların yaratılması için de çalışıyoruz." dedi.

66,38 milyon lira tutarında toplam bütçesi olan "Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı"nda hayata geçecek 37 proje için "Teknoloji Transfer Ofisleri" kurulacak. Program dahilinde İstanbul'un küresel rekabet gücü artırılmış olacak. 

"Girişimcilik Mali Destek Programı" kapsamında 17 proje için ise toplam 21,01 milyon lira kullanılacak. Proje kapsamında başta sağlık, yapay zeka, sanal gerçeklik ve benzeri tematik konularda girişimcilik hızlandırma programları hayata geçirilecek. 

"Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı" kapsamında toplam bütçesi 37,58 milyon lira bütçelik 35 proje hayata geçirilecek. Proje kapsamında STEM (fen, teknoloji, mühendislik, matematik) atölyeleri, bilim ve teknoloji merkezleri, robotik, kodlama, müzik ve sanat atölyeleri kurulacak.
 


Geri Dön