03 / 05 / 2024

İSU, WASTEnet projesine destek veriyor!

İSU, WASTEnet projesine destek veriyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Karadeniz havzasında bulunan ülkeler ile birlikte Entegre Doğal Atık Su Arıtma Sistemlerinin Teşvik Edilmesi İçin Karadeniz Bölgesi Ağı (WASTEnet ) projesini yürütüyor




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Karadeniz havzasında bulunan ülkeler (Türkiye, Romanya, Gürcistan, Moldova, Ermenistan, Ukrayna ve Yunanistan) ile birlikte Entegre Doğal Atık Su Arıtma Sistemlerinin Teşvik Edilmesi İçin Karadeniz Bölgesi Ağı (WASTEnet ) projesini yürütüyor. Proje kırsal bölgelerde çevreci, düşük maliyetli ve az enerji kullanımı ve verimli teknoloji ile yapay sulak alanlarda Doğal Arıtma Sisteminin geliştirilmesi ve uygulanmasının teşvik edilmesini amaçlıyor.


PROJENİN BÜTÇESİNİ AB FONLARI KARŞILIYOR


Sivil Toplum Kuruluşları, Devlet Kuruluşları, Üniversiteler, Araştırma Enstitüleri, Özel Sektör ve birey paydaşlarla var olan bilgi becerinin geliştirilmesini, uluslararası uzmanlık değişiminin de amaçlandığı WASTEnet projesi, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında başladı ve önümüzdeki yılın Haziran sonunda bitmesi planlanıyor. AB fonları tarafından desteklenen projenin bütçesi olan 633,3 bin euro’nun % 90’i Karadeniz Havzası Programı tarafından eş-finanse ediliyor.


İSU, PROJE ORTAĞI


Projenin lider ortağı Yunanistan’ın Kavala Belediyesi Su ve Kanalizasyon Kurumu-DEYAK olup diğer ortaklar da Democritus Üniversitesi (Yunanistan), Amerikan Üniversitesi (Ermenistan), İlia Devlet Üniversitesi (Gürcistan), Tuna Deltası Ulusal Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (Romanya), Odessa Devlet İdaresi (Ukrayna), Eco-TIRAS Uluslararası Nehir Sahipleri Derneği, (Moldova), Türkiye'den Yalova Üniversitesi ile Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’dür.


2-4 TEMMUZ’DA ERMENİSTAN’DA TOPLANTI


Eco-TIRAS Uluslararası Nehir Sahipleri Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı ilk toplantı, Ağustos 2013’te Moldova’da İkinci toplantı ise Ocak 2014’te Romanya’da gerçekleştirildi. Toplantıya proje ortakları olan Türkiye’den İSU Genel Müdürlüğü ile Yalova Üniversitesinden katılımcılar katıldı. Proje faaliyetlerinin değerlendirmesi ve verimliliğin arttırılması açısından büyük fayda sağlayan İdari Komite Toplantılarının üçüncüsü 2-4 Temmuz tarihleri arasında Ermenistan’da gerçekleştirilecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön