19 / 05 / 2024

İsviçreli bir şirketten büyük iddia! Artık yer altında depolanacak

İsviçreli bir şirketten büyük iddia! Artık yer altında depolanacak

 Microsoft, Stripe ve Shopify, atmosfer tabakasının korunabilmesi, besinlerin  tüketilmeden önce son halini alabilmesi ve daha bir çok alanda kullanılan üretilmesi çok basit olan  'Karbondioksit (CO2)'i, atmosferden çekip yeraltında depolanmasını sağlayan yeni teknoloji geliştirdiğini iddia etti.



 2021'de Climeworks , esas olarak ortam havasındaki karbondioksiti filtreleyen Orca adlı dünyanın en meşhur doğrudan hava yakalama (DAC) tesisini kurdu. Tutulan karbonun daha sonra bazalt kaya oluşumlarında baki olarak tutulması ve sera gazının atmosferimizde durmasını ve gezegeni ısıtmasını engellemesi gerekiyor.

Teknoloji, ormanların ve ürünlerinin karbon dioksit alıp depoladıklarında naturel olarak yaptıklarını taklit ediyor; bu zaman, şirketlerin karbon dioksit emisyonlarını "dengelemek" için senelerdir kullanmaya çalıştığı bir süreç. Fakat orman ofsetlerinin , sera gazı emisyonlarında gerçek dünyada herhangi bir azalmaya yol açmadığı hususunda bir geçmiş performansı var. Bu kalite kontrol sorunu, yeni doğrudan hava yakalama tesislerinden karbon gideriminin doğrulanmasını çok önemli duruma getiriyor.

İsviçreli bir şirketten büyük iddia! Artık yer altında depolanacak
Denetim şirketi DNV, kriterleri geliştirmek için senelerce süren çabanın ardından Climeworks için karbon giderimini onayladı. Bu sektörde bir ilk olduğu için atmosferden ne kadar karbondioksit çekildiğini, taşındığını ve kalıcı olarak depolandığını denetlemek için bir metodoloji geliştirmeleri lazımdı. Metodoloji şu anda halka açık ve müşteriler için yakalanıp depolanan gelecekteki CO2 "partilerini" doğrulamak için kullanılacak.

Climeworks, kullanıcılarıyla yaptığı gizlilik anlaşmalarına atıfta bulunarak, bu ilk partide ne kadar CO2 olduğunu söylemeyi tercih etmedi. Birincisi, Microsoft, 2020'de sonunda tüm tarihi emisyonlarını azaltma sözü verdi . En son çevresel sürdürülebilirlik raporuna göre şirketin en az 2,5 milyon mt CO2 (2021 mali yılındaki toplam emisyonlarının yaklaşık yüzde 18'i) ortadan kaldırmak için sözleşmeleri var . Bu, ormancılık projelerini ve doğrudan hava yakalamayı içerir.

Kaynak: www.theverge.com

 

Sürüşü heyecan verici Kia X ceed Ocak zammı ne kadar?İşte Kia XCeed 20 Ocak 2023 fiyat listesi!

Kia Niro hibrit fiyatları ne kadar? İşte Kia Niro hibrit 20 Ocak 2023 fiyat listesi!

Kimlik numaranızın son hanesi 0,2,4 ise müjde! 5.000 TL nakit hemen alabilirsiniz


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön