18 / 05 / 2024

İtaltur turizmde Ege'nin sesi olacak!

İtaltur turizmde Ege'nin sesi olacak!

Hande Arslanalp, geçtiğimiz yılın aralık ayında önemli bir görev üstlendi. Yıllardır İzmir'in temsilcisinin olmadığı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yönetimine girdi. Şu an yönetimdeki tek kadın olarak Türkiye turizmi için çalışıyor.




Hande Arslanalp,  İzmir  turizminin öncü isimlerinden. Kurucusu olduğu İtaltur ile İzmir'i dünyaya tanıtmak için çaba gösteriyor. Aynı zamanda İzmir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (İzmir CVB) Başkan Yardımcısı. Hande Arslanalp, geçtiğimiz yılın aralık ayında önemli bir görev üstlendi. Yıllardır İzmir'in temsilcisinin olmadığı Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) yönetimine girdi. Şu an yönetimdeki tek kadın olarak Türkiye turizmi için çalışıyor. 

Arslanalp, "Artık TÜRSAB'ın yönetiminde bir Egeli var. Buradaki projeleri güçlü şekilde taşımak için oradayım. Aynı zamanda bir kadın olarak turizm sektöründe çok güçlü olan kadınları temsil ediyorum" diyor. 

1997'de kendi acentası İtaltur'u kuran Hande Arslanalp, TÜRSAB'da iki dönem disiplin kurulunda yer aldı. Arslanalp, "TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bu dönem yönetimde yer almamı istedi. 9 kişiden oluşan yönetimin tek kadın üyesiyim. Aynı zamanda Ege'yi temsil eden tek üyeyim" dedi.


Hızlı başladı

TÜRSAB'ın yeni yönetimi olarak çalışmalara çok hızlı başladıklarını dile getiren Arslanalp, "Turizm Türkiye'nin yüzünü güldürüyor. Geçen yıl 36 milyon turist geldi. 50 milyon turist hedefleniyor" dedi.

İzmir'in en önemli sorununun tanıtım eksikliği olduğunu belirten Arslanalp, "Türkiye'de turizm gelişirken biz geride kaldık. İzmir CVB olarak kenti tanıtmak için çok çalıştık. Ancak finansal sorunumuz var. TÜRSAB ve İzmir Ticaret Odası desteği ile çalışabiliyoruz" dedi. İzmir'in bir kongre şehri olması gerektiğini belirten Arslanalp, "Fuar Gaziemir'e taşındığı zaman İzmir Kültürpark'ta çok önemli bir kongre merkezine kavuşmuş olacağız" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön