04 / 05 / 2024

İtalya'dan Binance kararı!

İtalya'dan Binance kararı!

Son zamanlarda birçok ülkeden ambargo ile karşılaşan Binance son olarak İtalya'da yasaklandı.



Kripto para borsası Binance ile ilgili yasak kararları alınmaya devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre; İtalya'da alınan karar ile kripto para borsa Binance'nin faaliyetleri ülkede yasaklandı. Alınan kararlar İtalya’nın piyasa düzenleyici kurumu Consob'un web sitesinde yayınlandı.

Consob açıklamasında web sitesinin İtalyanca bilgi veren bölümleri olmasına karşın Binance Group’un İtalya'da yatırım hizmetleri ve faaliyetleri sağlamaya yetkisinin bulunmadığını dile getirdi.

İtalya dan Binance kararı!

Açıklamada tasarruf sahiplerinden yatırım yaparken azami özeni göstermeleri ve yatırım yapılan web sitelerinin yetkililer tarafından onaylanıp onaylanmadığına dikkat etmelerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan bir Binance sözcüsü, web sitesinin İtalya dışında çalışmadığını ve Consob bildiriminin hizmetlerini doğrudan etkilemediğini dile getirdi. İtalya Binance’ın en önemli merkezlerinden biri. Binance’ın İtalyanca Telegram kanalında halihazırda 25 bin 500'ten fazla üyesi bulunuyor.

Yasaklayan ülkelerin sayısı artıyor

Küresel anlamda en büyük kripto para borsası olarak kabul edilen Biance Haziran'da İngiltere'de yasaklanmıştı. Öncesinde ise Tayland, Japonya, Almanya, ABD, İngiltere ve Çin borsaya çeşitli kısıtlamalar getirmişti.

Borsanın engelleme sebepleri arasında tüketicinin korunması, dijital paraların kara para aklamakta ve suç faaliyetlerinde kullanılmasının engellenmesi bulunuyor.

Binance mağdurları kayıplarının peşine düştü!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön