15 / 05 / 2024

İZ-SU'nun yol haritası belli!

İZ-SU'nun yol haritası belli!

İZSU'nun 6.7 milyarlık yeni yatırım programının yer aldığı 2015-2019 Stratejik Planfnda Yüzülebilir Körfez ile 17 atık su arıtma tesisi ve 4 baraj yatırımı bulunuyor



İZMİR Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2015 - 2019 yılları arasında kent genelinde yapacağı yatırımları, hazırladığı yeni stratejik planla belirledi. 3 sektöre ilişkin çok sayıda projenin yer aldığı İZSU Stratejik Planında, atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon yatırımları, su ve su şebekesi yatırımları, su kaçakları kontrol projesi, baraj, arıtma ve su teminine yönelik çalışmalar ile yeni içme suyu arıtma tesisleri önemli yer aldı. 


İLERİ TEKNOLOJİ 


Tüm dünyada yaşanan kuraklığı göz ardı etmeyen İZSU Genel Müdürlüğü, yatırımlarında mevcut su havzalarının korunması ve yeni su kaynaklarının bulunarak temiz ve sağlıklı su temini konusundaki çalışmalara ağırlık verdi. Çamlı, Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı barajlarının yapılması da stratejik planda yer aldı. 3 sektörde planlanan proje ve hedeflere ulaşmak için de 6 milyar 720 milyon liralık bütçe öngörüldü. Planlanan harcamaların sektöre göre dağılımında "Atık su ve taşkın yönetimiö birinci sırayı, "Yönetim ve kurumsal kapasiteö ikinci sırayı, "İçme ve kullanma suyu yönetimi ise üçüncü sırayı aldı. 

İzmir'de İZSU'nun 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su verdiğini belirten yetkililer, "Önümüzdeki 5 yılda da şebekeleri eski olan Torbalı, Selçuk, Seferihisar, Bayındır, Menderes, Giimüldür, Doğanbey, Payamlı ve Urkmez yerleşimlerinin şebeke yenileme çalışmalarına başlayacağız. İzmir'e su sağlamak üzere Değirmendere, Bostanlı, Alionbaşı ve Çamlı barajlarının yapımını planlıyoruz. Böylece izmir'in su yönünden en zayıf bölgelerine yakın bölgeden su tedarik etmiş olacağız. Sorumluluk alanına dahil olan dokuz ilçemizde atık su arıtma tesisi ve kanalizasyon planlamaları başlamış ve yeni stratejik plan dönemi içerisinde bu tesislerin bitirilerek işletmeye alınması planlanmıştır" dedi. 


9 Eylül Gazetesi


Geri Dön