28 / 04 / 2024

İZBAN'da isim değişikliği yapılıyor!

İZBAN'da isim değişikliği yapılıyor!

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun İZBAN'da isim değişikliği önerisi, TCDD tarafından kabul edildi. Soylu, "Cumaovası'nın Menderes'in eski adı olduğunu bilmeyen çok kişi vardı. Yapılacak değişiklik, tanıtıma da katkı sağlayacak" dedi




TCDD, Menderes Belediyesi'nin talebi üzerine Aliağa-Menderes Hattı'nın son istasyonu olan "Cumaovası" ismini, Menderes olarak değiştirdi. Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi'nin Torbalı, Selçuk ve Bergama'ya uzatılması için çalışmalar devam ederken, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, son istasyon olan "Cumaovası" isminin kaldırılarak Menderes yapılmasını istedi. Soylu'nun talebi kabul edildi ve TCDD, isim değişikliğine onay verdi. TCDD 3. Bölge Müdürü Murat Bakır, "Yapılan değerlendirme sonrasında isim değişikliğine olumlu yanıt verdik. Sinyalizasyon sistemine dokunmayacağız. Sadece tanıtımlar ve anons sisteminde düzenleme yapılacak" dedi.


"Karışıklık oluyordu"

İsim değişikliği talebinde bulunan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da karışıklığa neden olan durumun düzeltilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Soylu, "İZBAN'ın çalıştığı sistemin adı gündeme geldiğinde 'Aliağa-Menderes Projesi' deniliyor. Fakat Menderes yerine "Cumaovası" ifadesi var. İstasyonların ve aktarma merkezlerinin her tarafında isim olduğu için karmaşaya neden oluyor. Cumaovası'nın Menderes'in eski adı olduğunu bilmeyen kişi sayısı fazla. Ayrıca ilçe olarak artık resmi anlamda Menderes'i kullanıyoruz. Günde 400 bin vatandaşımızın kullandığı İZBAN'da yapılacak değişiklik tanıtıma da büyük katkı koyacak" diye konuştu.


Vergi dairesi yeni yerinde hizmete girdi 

Menderes Belediyesi binası içerisinde yer alan vergi dairesi, belediye tarafından yaptırılan yeni yerinde hizmete başladı. Yeni çarşı alanına taşınan vergi dairesinin resmi açılışına Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu,  İzmir  Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, belediye meclis üyeleri, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. 

Başkan Bülent Soylu, "Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değildir. Vatandaşa hizmet veren kurumların da yanında olmaktır. Belediye kol kola onlarla birlikte yürür ise ilçede huzur ve güven ortamı sağlanır" dedi. 




Yeni Asır


Geri Dön