02 / 05 / 2024

İzmir Altınyol yeraltına mı alınacak?

İzmir Altınyol yeraltına mı alınacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka arasında Bayraklı sahilinde ulaşımı sağlayan Altınyol'un yeraltına alınması önerilerine "Yapılabilir.Ancak, bu dönemde önümüzdeki 3,5 yıl için böyle bir söz veremem." dedi.



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak ve Karşıyaka arasında Bayraklı sahilinde ulaşımı sağlayan Altınyol'un yeraltına alınması önerilerine "Yapılabilir. Ancak, bu dönemde önümüzdeki 3,5 yıl için böyle bir söz veremem... 2019'dan sonra bir gün mutlaka önem derecesine göre değerlendirilecektir" dedi.


Altınyol ve İZBAN hattının Bayraklı'da İzmirlilerin sahile inişini üstgeçitlerle sınırlaması nedeniyle alternatif öneriler zaman zaman gündeme geldi. Aliağa-Menderes banliyo hattının yapım sürecinde Bayraklı'da yeraltına alınması teknik ve maddi nedenlerle gerçekleşmedi. Altınyol'un bir kısmının yeraltına alınması konusnda Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ardından da AKP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Çağlar Haspolat'ın önerileri gündeme geldi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Altınyol'un yeraltına alınmasının yapılamayacak bir şey olmadığını, yapılabileceğini söyledi. Kocaoğlu "Ancak bu dönemde, önümüzdeki 3.5 yıl için böyle bir söz veremem. Diğer projelerimiz var. Belirlediğimiz yol haritamıza göre öncelikli projelerimizi gerçekleştiriyoruz. 2019 yılından sonra mutlaka bir gün önem dereceğine göre değerlendlirilecek ve mutlaka projelendirilerek yapılabilir. Hiç bir düşünüce 'Bu olmaz" demenin alemi yoktur" dedi. Kocaoğlu,  İzmir  Deniz Projesi kapsamında Karataş-Göztepe Bayraklı Turan bölgesi ve Bostanlı deresi çevresininin kıyı düzenleme ihalesine çıktıklarıın 2016 yılında tüm kıyıyı kapsayan ihalelerin tamamlanacağını söyledi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yolun bir kısımda yeraltına alınması inşaatının başladığını belirten Kocaoğlu, buradaki zemin ile Bayraklı'daki zemin aynı olmadığını, ancak Altınyol'da da gelecekte benzer projenin yapılmaması için bir neden olmadığını söyledi. Kocaoğlu, İZBAN hattı için Çiğli'den de benzer talepler olduğunu belirtti.


Yeni Asır


Geri Dön