29 / 04 / 2024

İzmir Buca kentsel dönüşüm 2013!

İzmir Buca kentsel dönüşüm 2013!

Dönüşüm çalışmalarının 3 ayrı noktada yürütüldüğü Buca’da 4 mahalle yenilenecek. İzmir Buca kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Seyhan, Çaldıran, Hürriyet ve Akıncılar mahallesi eski yapılardan arındırılarak yepyeni yeni bir görünüme kavuşturulacak...



İzmir’in en kalabalık nüfusa sahip ilçelerinden biri olan Buca, kuzeyde Bornova, kuzeydoğusunda Kemalpaşa, batısında Karabağlar ve Gaziemir, güneyinde Torbalı ve Menderes’e komşu konumda yer alıyor. 

İzmir Buca’da kentsel dönüşüm kapsamında 3 ayrı noktada çalışma yürütülüyor. Bunlardan biri ticaret alanı olarak dönüşecek diğer 2 bölgede ise konut dönüşümü yapılacak. 


İzmir Buca kentsel dönüşüm 2013!


Hangi mahalleler dönüşüme tabi olacak?

Kentsel dönüşüm çalışmalarının 3 ayrı noktada yapılacağı  İzmir  Buca’da dönüşüme tabi olan mahalleler sırasıyla; 

Seyhan Mahallesi

Çaldıran Mahallesi

Hürriyet Mahallesi

Akıncılar Mahallesi


İzmir Buca kentsel dönüşüm 2013!


Seyhan mobilyanın merkezi olacak

Ağırlıklı olarak işyerleri bulunan Seyhan Mahallesi’nde ticaret bölgesi olarak dönüşüm sağlanacak. Dönüşümle birlikte konutların arasına sıkışıp kalan mobilya sektörü başta olmak üzere diğer ticari faaliyetler de ekonomik sıçrama yaşanması düşünülüyor. Buca Belediyesi, İzmir Ticaret Odası ve Karabağlar Belediyesi ile ortaklaşa yürütülecek dönüşüm çalışması ile bölgenin kent istihdamına ve ekonomik gelişmelere katkı sağlaması planlanıyor. 



Çaldıran’da 600 konut yenilenecek

İzmir Buca kentsel dönüşüm çalışmalarının bir diğer ayağını ise Çaldıran Mahallesi oluşturuyor. Ege Koop ile ortaklaşa yürütülen dönüşüm çalışmaları kapsamında bölgede 600 sağlıksız yapı yenilenecek. 


İzmir Buca kentsel dönüşüm 2013!


Hürriyet ve Akıncılar’ı üniversite planlıyor

Buca’da dönüşümün son üçüncü ve son ayağını ise Hürriyet ve Akıncılar mahallesi oluşturuyor. Üniversite tarafından planlaması yapılan bölgede çalışmalar devam ediyor. Bölgede toplam kaç binanın yenileceği planlama sonrası netleşecek. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




 



Geri Dön