28 / 04 / 2024

İzmir Doğanlar Stadı'nın yüzde 90'ı tamamlandı!

İzmir Doğanlar Stadı'nın yüzde 90'ı tamamlandı!

Bornova Belediyesi'nin kente kazandıracağı Doğanlar'daki 12 bin 500 seyirci kapasiteli şehir stadı ile Altındağ'da ana salonu 2 bin 500 kişilik olan spor kompleksinin inşaatları hızla devam ediyor.



Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, yapımı devam Bornova Şehir Stadı ve Altındağ Atatürk Spor Salonu'nda incelemelerde bulundu. İlgili birim müdürleriyle birlikte yetkililerden inşaat çalışmaları ile ilgili bilgiler alan Başkan Atila, bu iki spor tesisinin de  İzmir  için çok önemli olduğunu söyledi. Bu projelerde kendilerine büyük destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Başkan Atila, "Türkiye'deki en iyi çim zemine sahip olduğuna inandığım Doğanlar'daki stadımızın yüzde 90'ı tamamlandı. İkinci aşama olan ışıklandırma ihalesini en kısa sürede yapacağız. Üçünce aşamada ise stadın 6 bin 750 olan seyirci kapasitesini 12 bin 500'e çıkaracağız. Yeni tribünlerin yapılacağı alanla ilgili olarak defterdarlıkla yaptığımız görüşmeler sonuçlandı. Aynı şekilde Altındağ'daki 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor kompleksinin inşaatı da hızla devam ediyor. Tüm salon sporlarına hizmet edecek bu tesisi de 2015 yılı sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz" diye konuştu.


Çok önem verdikleri bu iki dev yatırımla birlikte semt sahaları ve vatandaşların spor yapabilecekleri alanlar yaratmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Atila, "Bornova yıllardan beri sporcu potansiyeli yüksek bir ilçe. Bunun en büyük kanıtı Türk sporuna armağan ettiği yıldızlar. Benim en büyük arzum bu kentin sporda hakettiği yerlere gelmesi. Bunun için bütün gücümüzle çalışıyoruz" dedi.


Çimlendirilen ve tribün çatıları yapılan Bornova Şehir Stadı'nda seyirci koltukları monte edilmeye başlandı. Protokol tribünü, basın tribünü, hakem odaları ve diğer idari bölümler ve tesisatla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bir antrenman salonunun da yer aldığı Altındağ Atatürk Spor Kompleksi'nde ise çatı kaplama işine geçildi. Kaba inşaatı biten ana salon ortaya çıkmaya başladı.


Yeni Asır


Geri Dön