27 / 04 / 2024

İzmir Ege Mahallesi'nde yerinde dönüşüm başlıyor!

İzmir Ege Mahallesi'nde yerinde dönüşüm başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi’nde yerinde dönüşüm yapmaya hazırlanıyor. 7 hektarlık alanın dönüşeceği planın öncesinde yüzde 100 uzlaşı sağlanarak tapu devirleri tamamlandı.



Ege Mahallesi'nde yerinde dönüşüm heycanı başladı. tapu devirleri tamamlanan ve Belediye adına tescil edilen alanda, hak sahiplerine taahhüt edilen ticaret, ofis ve konut bloklarının yapımı amacıyla, 1. Etap Kat Karşılığı Anahtar Teslimi İnşaat Yapım İhalesi için Meclis Kararı aldı. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanı dönüştürecek. Belediye daha önce eskiyen kent kısımlarının yeniden restore edilmesi, kentin kültürel dokusunun korunması projelerini hayata geçirdi.


Kentsel Dönüşüm Projesi ile sosyal durum, mekansal öğeler, mülkiyet yapısı, üst ölçekli planlar, bölgede yaşayanların sahip olduğu kültürel zenginlik ve renkliliği yansıtan örnek bir “yerinde dönüşüm” amaçlanıyor. Proje 70 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek.



Yeni cazibe merkezi

İlk adımı Uzundere’de atan Belediye burada 280 konut ile 33 işyerini kapsayan inşaatlara başlamıştı. 422 konutluk ikinci etabın uzlaşma görüşmelerini de tamamlayan Büyükşehir, sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla bölgede yeni bir cazibe merkezi inşa edecek.



Milliyet 


Geri Dön