29 / 04 / 2024

İzmir Feribot Ücretlerine Yeni Zamlar: Otomobil Geçişi 80 TL!

İzmir Feribot Ücretlerine Yeni Zamlar: Otomobil Geçişi 80 TL!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in içme suyuna yaptığı ardı ardına zamlardan sonra bu sefer de feribot ücretlerine zam geldi. Üçkuyular - Bostanlı arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan feribot seferlerinin ücretleri, daha önce yapılan zamdan sonra bir kez daha yükseltildi.



Yeni tarifeye göre otomobil geçişi 80 TL'ye, motorsiklet geçişi ise 30 TL'ye yükseltildi. Bu, geçtiğimiz yıl içinde feribotla geçiş ücretlerine yapılan dördüncü zam olmuş oldu.

Araç Geçiş Ücretleri Yüzde 23 ila 50 Arasında Arttı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iç körfezde yolcu ve araç taşımacılığı yapan şirketi İZDENİZ, Bostanlı - Üçkuyular arasında araç geçiş ücretlerine yüzde 23 ila yüzde 50 arasında değişen oranlarda zam yaptı. Yeni tarifeye göre minibüs, kamyonet ve midibüs geçişi 185 TL'ye, otobüs ve kamyon geçişi 400 TL'ye, TIR geçişi ise 700 TL'ye çıktı.

İzmirli Vatandaşlar Tepkili

Tunç Soyer'in zam furyasına maruz kalan İzmirli vatandaşlar, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda tepkilerini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl içme suyuna yapılan sürekli zamların ardından, şimdi de feribot ücretlerine yapılan zamlar vatandaşları ekonomik sıkıntıya sokuyor. Özellikle günlük hayatta feribotla sık sık seyahat edenler, bu yüksek ücretlerin hayatlarını olumsuz etkilediğini belirtiyor.


Geri Dön