29 / 04 / 2024

İzmir Folkart Life Bornova 250 milyonluk yeni projesini hayata geçirdi!

İzmir Folkart Life Bornova 250 milyonluk yeni projesini hayata geçirdi!

İzmir’de projelerini hayata geçiren Folkart Yapı, Folkart Life Bornova’ya başladı. 'Ulaşılabilir lüks’ sloganıyla tanıtımı yapılan ve Demirce Mimarlık imzasını taşıyan Folkart Life Bornova’da 830 konut yer alıyor.




Narlıdere, Mavişehir ve Folkart Towers gibi projelerle 2006’dan bu yana İzmir’e 900 milyon liralık yatırım yapan Folkart Yapı, 250 milyonluk yeni projesini hayata geçirdi. ‘Ulaşılabilir lüks’ sloganıyla tanıtımı yapılan ve Demirce Mimarlık imzasını taşıyan Folkart Life Bornova’da 830 konut yer alıyor ve 24 ayda teslim edilmesi öngörülüyor. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, 2003’te İzmir’de lüks konut açığını fark ettiklerini söylediği lansman toplantısında şunları anlattı;


TÜRKİYE'NİN BİR NUMARASI


“O dönem A plus konut sayısı çok azdı. Biz de bu alana girme kararı aldık. 2006’da Folkart Yapı’yı kurduk ve önce Narlıdere’yi hayata geçirdik. Ardından Folkart Mavişehir, en son Folkart Towers geldi. 2006’dan bu yana İzmir’e 900 milyon liralık yatırım yaptık. Önümüzdeki bir yıl içinde de 1 milyar liralık yatırım projemiz var. Bunların arazileri alındı ve projeleri yapılıyor. Hedefimiz 5 yılda İzmir’den çıkan ve inşaatta Türkiye’nin 1 numarası olmak.”


SAKİNLERİNİ BEKLİYOR


İzmir’de yatırım yapmaya devam edeceklerini kaydeden Sancak, “İzmir’in yükselen değeri Bornova’ya yatırım yapacak ve Folkart ailesinin bir parçası olmak isteyenlere sadece iyi ev vaat etmiyor, iyi komşular, huzurlu, güvenli bir yaşam alanı sunuyoruz. Yeni projemiz ile lüksün artık ulaşılabilir olduğunu göstermeyi, lüksü yeniden tanımlamayı hedefledik. Bu proje de diğer projelerimiz gibi birçok ilki bünyesinde barındırıyor. 189 bin TL’den başlayan fiyatlar ve lansmana özel ödeme seçenekleri sunan Folkart Life Bornova projesi, yeni sakinlerini bekliyor” dedi.


YATIRIMCIYA DAVET


Gelecek planları hakkında da bilgi veren Mesut Sancak, yakında başlatacakları 3 projeyi uluslararası arenada tanıtmayı amaçladıklarını söyleyerek, “İzmir dışarıdan öcü gibi gösteriliyor. Yatırım yapılmaz gibi bir imaj yaratılıyor. Biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Ve yatırımcılara da çağrı yapıyoruz. Biz Folkart Towers’ı İstanbul’da yapsaydık metrekareyi 10-12 bin dolara satardık. Ama İzmir’de 3 bin dolardan başlıyor. Biz ilerde hem Türkiye, hem de yurt dışında proje yapacağız” diye konuştu.


EN İYİ LİMAN İZMİR


İlk etapta lüks konut sektöründeki açığı görerek yatırım yaptıklarını hatırlatan Mesut Sancak, “İzmir’de 315 bin konut yıkılma tehlikesi içerisinde. Yani önümüzdeki 20 yılda burada 750-800 bin konut yapılacak. Bizde bu dönüşümde önemli bir aktör olmak istiyoruz. Bugün İstanbul’da 450 bin konut stoku var. Artık İstanbul doldu ve gidilebilecek en iyi liman İzmir. İzmirİstanbul Otoyolu ile birlikte bu süreç bunu hızlandıracaktır. Bütün bunlara baktığımızda İzmir’in geleceğine inanıyoruz ve yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.


NOTLAR


Proje alanının yüzde 72’lik bölümü yeşil olarak ayrılan Folkart Life Bornova, gün ışığını kontrollü olarak yansıtan mimarisiyle ön plana çıkıyor. 


· Yapıların tamamının altında jetgrouting zemin iyileştirme ve bölgedeki yapılardan farklı olarak kazıklı derin temel sistemi yer aldı. 

· Zemin + 15 katlı yapılarda ortak kullanıma verilmiş geniş çatı teras bahçeleriyle değişik yüksekliklerdeki yeşil alanlar ile projenin doğaya katkısı arttırılmış. 

· Açık ve kapalı yüzme havuzları, spor salonları, SPA merkezi, kapalı otoparkı, rezidans hizmetleri, kütüphanesi, toplantı odaları ve 3 bin metrekarelik alışveriş merkezi ile sakinlerine hareketli ve prestijli yaşam olanağı sağlamayı taahhüt ediyor. 

· Projede 38-255 metrekare arasında değişen, balkonlu ya da balkonsuz 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1’den oluşan farklı daire seçenekleri bulunuyor


Hürriyet


Geri Dön