03 / 05 / 2024

İzmir Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi açıldı!

İzmir Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi açıldı!

Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi törenle açıldı. Başkan Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Kocaoğlu Her kentinin İzmir gibi olması halinde, Türkiye’nin dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olacağını söyledi




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tamamlanan Güzelbahçe Tahtacı Kültürevi törenle açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Her kentinin  İzmir  gibi olması halinde, Türkiye’nin dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri olacağını söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “24 saat sürecinde kentin istediğim sokağında, isteğim meydanında dolaşabiliyorum. Bunu adaletli davranmama, kimsenin hakkını yemememe borçluyum” diye konuştu.


İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Güzelbahçe Belediyesi’nin ortak hizmet projesi kapsamında yapımı tamamlanan Tahtacı Kültürevi törenle hizmete açıldı. Güzelbahçe Yaka Mahallesi’ndeki Kültürevi’nin açılış törenine İzmirliler ve Güzelbahçe halkı büyük ilgi gösterdi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Güzelbahçe’de de her ilçemizde olduğu gibi hakkaniyet ölçüsünde hizmet etmeye, onların yaşam standardını yükseltmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu, 2004-2013 yılları arasında Güzelbahçe ilçesine 28 milyon 500 bin TL yatırım yapıldığını, 9 yılda ilçenin ihtiyaçlarının büyük bölümünün karşılandığını söyledi. Yapımı süren kültür merkezi, kapalı otopark ve pazaryeri inşaatı için verilen desteklerle birlikte ilçe için harcanan miktarın 45 milyon lirayı bulduğunu ifade etti. 

İlçeye vapur seferlerini de başlatacakların, Yalova’da yapımı süren 15 adet gemiden ikisinin dış körfeze sefer yapabilecek donanımda olduğunu vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Adrese teslim ihale yapılmak isteniyor diye, bizim son teknoloji tasarruflu gemi projemiz hakkında her projede olduğu gibi menfi propaganda yapıldı. ‘Yabancıya verilecek’ denildi. Şu anda Yalova’da gemilerimiz yerli üreticiler tarafından yapılıyor. Yılbaşından itibaren her üç ayda bir yeni gemi gelecek” dedi.


“Toplum gerginlikle değil, uzlaşıyla yönetilir”

Başkan Aziz Kocaoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “İzmir’de bir kongre merkezi yok. Yerel yönetim yapamıyor. Bunu da biz yapacağız” şeklinde açıklamalarına ilişkinse şöyle konuştu:

“Ben belediye başkanı olarak Başbakan’a söz söyleyecek değilim. Bu benim siyaset anlayışıma da, devlet anlayışıma da yakışmıyor. Ancak, Sayın Başbakan “biz yapacağız” diyor. Peki ‘biz’ ne oluyoruz ‘biz’ neyiz, ‘biz, siz, bunlar, onlar’ diye toplumu ötekileştirerek bu noktaya geldik. Toplumda huzursuzluk var. Herkeste gerginlik var. Toplum gerginlik ile değil uzlaşıyla yönetilir. Toplum ‘benden olan yaşasın’, ‘benden olan kazansın’ diyerek değil, adil olarak yönetilirse huzur olur. İzmir’de yaklaşık on senedir hiçbir ayrım yapmadan görevimi sürdürmeye çalışıyorum. Hayatımdan da memnunum. 24 saat sürecinde kentin istediğim sokağında isteğim meydanında dolaşabiliyorum. Bunu adaletli davranmama kimsenin hakkını yemememe borçluyum.” 


“Bizim terazimizden adrese teslim ihale çıkmaz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Çiğli Atıksu Arıtma Tesisi’nin 4. faz proje çalışmalarında kullanılacak borulara ilişkin oluşan spekülasyonlara da değindi. Projenin kendi alanında Türkiye’nin en büyük çalışmalarından biri olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, hem Salih Esen’i hem de projeyle ilgili uzmanları dinlediğini, kullanılacak boru tipine böyle karar verildiğini söyledi. Projenin özelliği nedeniyle en dayanıklı boru tipinin seçildiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Adrese teslim ihale yapmadığımız, müfettiş ordusu tarafından adliyede, mahkemede tescil edildi. Biz onu bilmiyoruz, beceremiyoruz. Herkesin bir ahlak terazisi var. Bizimkinden adrese teslim ihale çıkmıyor. Sen yıllardır bu kentin sanayicisi olarak bunu bilmiyor musun, yoksa başka bir amaç mı güdüyorsun?” diye konuştu.


“Aka kara, doğruya yanlış diyecekler”

Başkan Aziz Kocaoğlu, geçmiş dönemde alışveriş merkezi olarak kullanılan Alsancak’taki bir araziyle ilgili tartışmalara da değindi. Her biri 2900 metrekare büyüklüğünde ortasından geçen yolla ayrılan iki ayrı arsaya ilişkin, arazi sahibi tarafından sunulan bir bölümünün kamuya devredilmesi karşılığı buradaki imar hakkının kalan bölümde kullanılması teklifini kabul ettiklerini söyledi. Alsancak gibi değerli bir bölgede 2900 metrekare bir yeşil alan yaratmanın halk adına kazanç olduğunu ifade eden Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

“Alsancak’ta her kim ‘6 bin metrekare arsamın 3 bin metresini kamuya veriyorum. Burada sadece otopark ve yeşil alan yapılabilir’ diye veriyorsa, o 3 bin metrekaredeki imar hakkını öbür 3 bin metrekarede kullanma iznini vereceğimizi ben buradan ilan ediyorum. Burada bile öküzün altında buzağı aranması söz konusu. Aka kara diyerek, doğruya yanlış diyerek, yanlışı da doğruymuş gibi empoze ederek siyaset yapılacak. Önümüzdeki günlerde bunlara hazırlıklı olmalıyız. Biz uyanık olmak zorundayız.” 


“Türkiye İzmir gibi olmalı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:

“İzmir ülkenin en aydınlık, demokrasiyi uygulayan, insan haklarına saygılı, kimsenin yaşantısına karışılmayan, özgürce yaşanacak bir kenttir. Ülkeye bu genel ve evrensel doğruları hep birlikte öğretmek zorundayız. Ülkenin çıkışı bu. Ülkenin her tarafı İzmir gibi olursa, Tükiye dünyanın en güzel en müreffeh ülkelerinden biri olur. Görev bizlere ilericilere, aydınlara, devrimcilere düşmektedir. Bunu biz yapacağız. Bu kentte her etnik kökenden, her inançtan her mezhepten arkadaşımız özgürce inançlarını, örf adetlerini uygulamaktadır. Böyle bir kente sıfatlar yükleyerek güneşi balçıkla sıvamaya çalışıyorlar. Buna da karşı duracağız. Bizim geleceğimiz çocuklarımızın, ülkenin geleceği hepimizin birlik beraberliğindedir. Biz birlik beraberlik içinde olarak her türlü oyunu bozmak zorundayız, bunu bozacak gücümüz var.” 


Mustafa İnce: “Sizinle başladık, sizinle devam etmek istiyoruz”

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise temeli 2 Temmuz’da atılan Tahtacı Kültürevi’ni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle dört ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak Muharrem Ayı’na yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını dile getirdi. İnce, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki araziyi kendilerine tahsis etmesinin ardından çalışmalara hemen başladıklarını belirterek, “Her gittiğimde Büyükşehir Belediye Başkanıma ulaştım. Her gittiğimde istediğimi aldım. Kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Güzelbahçe Belediyesi’nin birçok projesine de destek olduğunu dile getiren Mustafa İnce, “Esas büyük projemiz Güzelbahçe’de kültür merkeziyle birlikte ilk kapalı otopark ve kapalı pazaryerlerini ilçeye kazandırmaktır” dedi. Kültür merkezinin 10 milyon 500 bin liralık maliyetinin yüzde 85’inin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandığını da hatırlatan İnce şöyle devam etti:

“Bütün bu projelerimiz Aziz Kocaoğlu-Mustafa İnce işbirliği ile devam ediyor, devam edecek. Biz yola Aziz Kocaoğlu ile devam etmek istiyoruz. Sayın Başkanım sizinle başladığımız kültür merkezi, kapalı otopark, kapalı pazaryerini sizinle açmak istiyoruz. Deniz taşımacılığını da sizinle başlatmak istiyoruz.”

Törende konuşan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel ve Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü de başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. 


4 ayda tamamlandı

Yaka Mahallesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen 741 metrekarelik arazi üzerine, halkın da bağışlarıyla inşa edilen üç katlı modern Kültürevi’nde konferans salonu, kütüphane, müze, aşevi, mutfak, muhtarlık ofisi ve gasilhane yer alıyor. 


Güzelbahçe’ye 9 yılda yatırım yağdı

Güzelbahçe’de Fen İşleri ve İZSU tarafından yapılan çalışmalar dışında, Güzelbahçe Belediyesi’nin projelerine de destek verildi. Güzelbahçe Mithat Ünal Caddesi ve Mithatpaşa Caddesi yeniden düzenlendi. Sadece asfaltlama çalışmalarının bedeli 9 milyon 300 bin TL’ye ulaştı. Tarım alanları ile ova yollarında 6 metre genişliğinde 22 kilometrelik sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Bu çalışmalarda 2 milyon 200 bin TL harcama yapıldı. Toptan Çözüm Projesi kapsamında 1.750 m²’lik 3 adet park, yeşil alan ve çevre düzenlemesi yapıldı. Yelki’ye Çok Amaçlı Salon, ilçe merkezine kentin en önemli sanat tesislerinden biri haline gelen amfitiyatro kazandırıldı. Kaan Yüce Spor Salonu Tenis Kortları yenilendi. Güzelbahçe Sahili Yemişçi Durağı–Vapur İskelesi arası kıyı düzenlemesi ile birlikte sahilde taş dolgu ile tahkimat yapıldı. 62 km içme suyu şebeke hattı, 25 km kanalizasyon, 1 km yağmursuyu hattı imalatı, 1 km dere ıslahı yapıldı. Güzelbahçe 75. Yıl Bulvarı İmar Yolu ile birlikte yeni imar yollarının açılması da planlanan çalışmalar arasında. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön