02 / 05 / 2024

İzmir Karaburun'a yeni balıkçı barınağı!

İzmir Karaburun'a yeni balıkçı barınağı!

Kentte son olarak Güzelbahçe Balıkçı Barınağı'nı hayata geçiren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karaburun Salmanköy'de de balıkçı barınağı yapmak amacıyla çalışmalara başladı.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'm 35 projesi içinde yer alan balıkçı barınaklarından Karaburun Salmanköy'de ihalenin 20 Nisan'da yapılmasının ardından ilk olarak derinlik ölçme çalışması yapılacak. Barınağın bulunacağı bölgede sondaj çalışmaları gerçekleştirilerek zemin etüt raporu hazırlanacak. Yüklenici firma en önemli unsurlardan biri olan kesin planları da bu süreç içinde tamamlayacak. 360 gün sürecek çalışmalar kapsamında 1/5000'lik ve 1/1000'lik uygulama imar planları hazırlanacak, jeolojik ve jeoteknik etüt raporları düzenlenecek. 


MİNİMUM 100 TEKNE

Yüklenici firma ayrıca gerekli olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu ile Fizibilite raporunu da hazırlayacak. 

Salmanköy bölgesinde balıkçı barınağının inşa edileceği alanın tamamını kapsayacak şekilde deniz derinliğini ölçecek olan firma, ölçüm sonuçlarını idareye teslim edecek. 

İdare tarafından uygun görülecek alanda, derinlikler esas alınarak balıkçılık faaliyetleri için yeterli kara ve deniz alanı oluşturulacak şekilde minimum 100 tekne kapasiteli (alternatifli olarak) Genel Vaziyet Planı hazırlanacak. Yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanan çalışmaların ardından ise Bakanlık'm yapım ihalesine çıkması bekleniyor. 


Güzelbahçe tamamlandı

Güzelbahçe'de 200 balıkçı teknesi kapasiteli Yalı Balıkçı Barınağı'nı hayata geçiren Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı, Çeşme Fenerburnu Balıkçı Barınağı, Doğanbeyli Balıkçı Barınağı, Zeytineli Balıkçı Barınağı, Ahmetbeyli Balıkçı Barınağı, Gülbahçe Balıkçı Barınağı, üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 



Habertürk Egeli 


Geri Dön