10 / 05 / 2024

İzmir Limontepe'deki dönüşüm projesinde faaliyete geçilmedi!

İzmir Limontepe'deki dönüşüm projesinde faaliyete geçilmedi!

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, mevkidaşı AK Partili Bülent Delican'ın, kentsel dönüşüm konusunda "Çivi dahi çakamadınız" sözlerine yanıt verdi.



CHP  İzmir  İl Başkanı Alaattin Yüksel, mevkidaşı AK Partili Bülent Delican'ın, kentsel dönüşüm konusunda "Çivi dahi çakamadınız" sözlerine yanıt verdi. Yüksel "Limontepe'de çivi mi çaktınız da bize sölüyorsunuz? 3 sene projeyi beklettiniz" dedi. Egedesonsöz'den Gökhan Koç'un haberine göre Yüksel, Limontepe'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ne yaptığını sordu. 


Ankara onaylandı 

Kentsel dönüşümle ilgili konuşan İl Başkanı Yüksel, "AKP hükümeti 2010 Haziranı'nda kentsel dönüşüm yasasına madde ilave etti. Projelerin Bakanlar Kurulu'nun onayı olmadan geçemeyeceğini ilave ettiler. O dönem  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin 7 projesi bir günde onaylandı. İzmir ondan önce 9 tane proje için başvurdu. Ege Mahallesi dahil projeler ortalama ise 480 günde geçti, İzmir'in projeleri 2 yılda geçti. Hala onaylanmayanlar var. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en hazır olduğu projeyi Limontepe projesini genişleterek Bakanlar Kurulu'na verdiler. Delican, "Tamam hadi biz oyaladık. Peki onaylandıktan sonra ne yaptınız? Çivi dahi çakmadınız" diyor. Bizim kentsel dönüşümümüz yerinde dönüşümdür. Rıza ile dönüşümdür. Vatandaşların kabul etmesi lazım. İstanbul'da Sulukule'de romanların başına neler geldiğini biliyoruz" dedi. CHP'li Yüksel daha önce dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a İzmir'in projelerinin akıbetini sorması sonrası aldığı yanıtı kamuoyuyla paylaştı. Yüksel konuyla ilgili şunları söyledi; "Kendisine Limontepe projesinin de dahil olduğu 9 projenin neden onaylanmadığını sorduğum zaman bana 'Orada çok kamu alanı var. Orayı size yedirtmeyeceğiz' dedi." 



Elif DEMİRCİ/Milliyet Ege


Geri Dön