02 / 05 / 2024

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi 20 Ağustos'ta!

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi 20 Ağustos'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına start verdi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına start verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; Örnekköy-Yeni Girne arasında hizmet sunacak olan 5 kilometre uzunluğundaki tramvay hattının proje ihalesi 20 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. 

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı nın ihalesi 20 Ağustos ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başkan Tunç Soyer’in sürdürülebilir ulaşım hedefi kapsamındaki raylı sistem yatırımlarından bir tanesi için daha düğmeye bastı. Ulaşımın önemli unsurlarından biri olan tramvay, Çiğli’den sonra Örnekköy’e uzanıyor. 414 milyon Türk Lirası tutarında yatırımla Çiğli Tramvayı’nın yapımına devam eden ve hattı 2022'nin sonunda hizmete açmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Örnekköy tramvay hattının mühendislik ve mimarlık projeleri hizmetlerinin elde edilmesi ve ÇED raporunun alınması için 20 Ağustos’ta ihale gerçekleştirecek. İhale sürecinin tamamlanmasının sonra proje çalışmaları 12 ayda bitirilecek.

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı nın ihalesi 20 Ağustos ta!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer projenin öneminin altını çizerek "‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz’ demiştik ve bu hedef doğrultusunda kente bir raylı sistem hattı daha kazandırmak üzere yola çıktık" ifadelerini kullandı. 

5 kilometrelik hat

Örnekköy–Yeni Girne arasında hizmet sunacak olan 5 kilometre uzunluğa sahip hat, Bostanlı İskelesi Tramvay durağından başlayarak  İzmir  Büyükşehir Belediyesi Örnekköy Kentsel Dönüşüm bölgesinin devamında sona erecek. Örnekköy Tramvay hattı mevcut Karşıyaka ve Çiğli tramvay hattına entegre edilecek. Yoğun nüfusun bulunduğu Bayraklı Soğukkuyu Mahallesi, Karşıyaka Örnekköy, İmbatlı, Postacılar mahallelerine ulaşımı kolay hale getirecek hat, Kuzey İZBAN hattı, Karşıyaka Tramvayı, Karşıyaka ve Bostanlı iskeleleri arasındaki ulaşım entegrasyonuna katkıda bulunacak, deniz ulaşımına da güç verecek. 

İzmir Örnekköy-Girne Tramvay Hattı nın ihalesi 20 Ağustos ta!

Tramvay hattı 37,6 kilometreye çıkacak

2017'de 8,8 kilometrelik Karşıyaka, 2018 yılında de 12,8 kilometre uzunluktaki Konak hattının devreye alınmasıyla tramvay İzmir’de toplu ulaşımın en önemli unsurlarından biri haline geldi. 11 kilometrelik Çiğli Tramvayı ve 5 kilometre uzunluktaki Örnekköy tramvayının da hizmete alınmasıyla; İzmir’deki tramvay hatlarının uzunluğu 37,6 kilometreyi bulacak.

Fahrettin Altay - Buca Metro ihalesi bugün!

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için ilk ihale yapıldı!

İstanbul metro ağlarıyla örülüyor!


Geri Dön