27 / 04 / 2024

İzmir Seferihisarlılar'dan çiftlik eylemi!

İzmir Seferihisarlılar'dan çiftlik eylemi!

İzmir Seferihisar Sığacık’a orkinos balık çiftliği kurulmasını engellemek için vatandaşlar bugün eylem yapıyor. Seferihisarlılar, balık çiftliğine ‘hayır’ diyecek.



İzmir’in ‘cittaslow’ (sakin şehir) unvanlı ilçesi Seferihisar Sığacık’ta kurulacak orkinos balık çiftliğine karşı çevrecilerin başlattığı mücade sürüyor. Sığacık Balıkçılar Derneği önünde bugün saat 10.00’da bir araya gelecek olan Seferihisarlılar, balık çiftliğine ‘hayır’ diyecek.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2008 yılında, Seferihisar’ın Sığacık Mahallesi’ni de içine alacak şekilde 11 su ürünleri yetiştiriciliği alanı belirledi. Bunlardan iki tanesinin de Sığacık açıklarına yapılmasına karar verildi. Uzun mücadeleler ve kazanılan davaların ardından balık çiftliği projeleri iptal edildi. Sığacık Körfezi’ne kurulması planlanan orkinos balık çiftliğinin yerini uzun süren mücadele sonucu açık denize taşıtmayı başaran Seferihisarlılar, kısa süre önce aynı yere 8 bin 850 ton kapasiteli yeni bir balık çiftliği yapılmasına izin verildiğini öğrenince şoke oldu. Bunun üzerine Seferihisarlılar yeniden harekete geçti. İlk eylem bugün saat 10.00’da Sığacaık Balıkçılar Derneği önünde başlayacak.



Birgün


Geri Dön