26 / 07 / 2024

İzmir Seyrek'te tarımsal alanların korunması davası kazanıldı!

İzmir Seyrek'te tarımsal alanların korunması davası kazanıldı!

Gediz Üniversitesi yanındaki arazinin imar durumu, bakanlıkça değiştirilmişti. Büyükşehir'in açtığı davada, mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Seyrek'de tarımsal alanların korunmasına yönelik bir davanın ilk aşamasını kazandı. Gediz Üniversitesi'nin Seyrekteki binalarının bitişiğinde bulunan 25 hektarlık arazinin 'tarım alanı' olan plan notu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 'üniversite alanı' olarak değiştirilmişti. 



'KAMU YARARI YOK' 


Ancak  İzmir  Büyiikşehir Belediyesi, bu plan değişikliklerine dava açmıştı. İzmir 5. İdare Mahkemesi, Büyiikşehir Belediyesi'nin başvurusu ve bilirkişi raporu doğrultusunda, Bakanlığın onayladığı plan değişikliğinin yürütmesini durdurdu. Seyrekteki 25 hektarlık alanı üniversite yeri olarak belirleyen ve yoğunluğu emsal 1 olarak tespit eden planlar, bu kararla hayata geçemedi. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararını tarım dışı kullanımda kamu yararı olduğuna yönelik bir kararın bulunmaması, tarımsal bütünlük ve yeşil kuşağa uygun olmaması nedeniyle verdi. Büyiikşehir Belediyesi, mevcut imar planlarında kentin kuzeyinde ayrılmış üniversite alanı olduğunu, tarımsal alanlara yönelik değişikliğin uygun olmadığını belirtti. Yürütmenin durduğu planlarla ilgili dava, iptal istemiyle devam edecek.


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön