18 / 05 / 2024

İzmir Torbalı yeniden tasarlanıyor!

İzmir Torbalı yeniden tasarlanıyor!

Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, Torbalı'da uygulanan ilçe bazındaki bu projenin İzmir'de ilk olduğunu belirtti. Güneş, Çalışmayı Torbalı Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Torbalı'dan sonra Aliağa için de çalışma yapılacak.




Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş, Torbalı'da uygulanan ilçe bazındaki bu projenin İzmir'de ilk olduğunu belirtti. Güneş, Çalışmayı Torbalı Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini söyledi. Torbalı'dan sonra Aliağa için de çalışma yapılacak. Torbalı'yı yeni baştan tasarlayan Mimar Semiha Güneş, yapılacak sosyal donatı alanlarının da ilçenin ihtiyaçlarına göre belirleneceğini söyledi.  Çalışmayı Torbalı Belediyesi ile birlikte yürüttüklerini söyleyen Epig Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Semiha Güneş ilçe bazındaki bu projenin İzmir'de ilk olduğunu belirtti. 

Hazırlanan projenin Torbalı'nın tamamını kapsadığının altın çizen Güneş, "Tüm ilçeyi kapsayan bu çalışmamızda cemevi, cami, sosyal tesisler, düğün salonları gibi alanları mahallelerin ihtiyaçlarına göre planlıyoruz. 

Ben herhangi bir belediyenin böyle geniş bir projeye imza attığını duymamıştım. Farklı yatırımları bir arada yapılacak bir proje etap etap hayata geçilecek. İlk etapta ise 15'e yakın tesisin yapılması öngörülüyor" dedi. 


ALİAĞA SIRADA

 Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nin (ALOSBİ) tamamını kapsayan konsept proje de hazırladıklarının altını çizen Güneş, 3 kutsal dinin aynı yol üzerinde buluşacağını sözlerine ekledi. ALOSBİ'de yabancı yatırımcıların da olduğunu hatırlatan Güneş, "Bu nedenle sadece cami değil, kilise ve sinagog da yaptık. Her 3 kutsal mekan 'dinler yolu' üzerinde buluşacak. Projede okullar, otel, spor alanları, teknopark, AVM bulunacak" dedi. 


GECİKME İYİ OLDU 

Mimar Semiha Güneş, İzmir'in kentsel dönüşümde geciktiğini ama bunun aslında iyi olduğunu söyledi. Gecikmeyle birlikte İzmir'den önce kentsel dönüşüm sürecini başlatan İstanbul ve Ankara'daki hataların daha net görüldüğünün altını çizen Güneş, "Onların yaptığı hatalardan bizler ders alıyoruz. Böylece yeni dönüşümlerde bu sorunları yaşamayacağız" diye konuştu.  İmar planlarına yönelik açılan davaları da değerlendiren Güneş, "Bir kentte bu kadar da çok dava açılmamalı. Bazen ayar kaçıyor" dedi. 


Habertürk 


Geri Dön