09 / 05 / 2024

Bornova'da kamusal alanlar yeniden tasarlanıyor!

Bornova'da kamusal alanlar yeniden tasarlanıyor!

2015-2019 Stratejik Planında ilçenin marka kent imajını geliştirmek için tasarım ve inovasyona büyük ağırlık veren Bornova Belediyesi, sahibi olduğu kamusal üniversitelerle işbirliği yaparak kamusal alanları yeniden tasarlamak üzere harekete geçti.



2015-2019 Stratejik Planında ilçenin marka kent imajını geliştirmek için tasarım ve inovasyona büyük ağırlık veren Bornova Belediyesi, sahibi olduğu kamusal üniversitelerle işbirliği yaparak kamusal alanları yeniden tasarlamak üzere harekete geçti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda ilçenin her mahallesini üniversitelerin karnpüs alanına dönüştürecek çalışma kapsamında, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri yayalaştırmadan çevre düzenlemesine, kentsel dönüşümden iç mekan tasarımına pek çok konuda çalışmaya başladı. 


Bornova'da her yer kampus olacak Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl ilkesi doğrultusunda yaşama geçirdiği 'katılımcı yönetim anlayışı' ile Bornova'nın her yerini üniversite kampüsü haline getirmeyi hedefliyor. Öğrenciler bu amaçla üniversite kampüslerinden çıkıp günlük yaşamın içinde proje üretimine girdi. 


Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlügü'nün koordinasyonunda, başta Ege, Dokuz Eylül ve Yaşar olmak üzere İzmir'deki tüm üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ilçenin sokaklarmı, tarihi mekanlarını ve yeniden düzenlenmeye ihtiyacı olan bölgelerini ele almaya başladı. 

Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, Sanat ve Tasarım gibi bölümlerin öğrencilerinin çalışma yaptığı proje alanlarının sayısı şimdiden 10'un üzerine çıktı. Öğrenciler kentsel tasarım rehberi oluştuRilmasından yayalaştırma projesine, kentsel dönüşümden yeni kent mobilyalarının tasarlanmasına, park düzenlemesinden iç mekan düzenlemesine kadar pek çok konuda incelemeler yapıyor. Öğrencilerin yerinde incelemeler yapıp, insanlarımızın beklentilerini dikkate alarak üreteceği projelerin yayın haline getirilip kamuoyu ile paylaşılacağını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ayrıca projeleri sergileyip vatandaşların daha ayrıntılı incelemesine olanak tanıyacağız. Genç beyinlerin ortaya koyacağı yeni projeler, ortak akıl çerçevesinde bütün yönleriyle değerlendirildikten sonra Bornova Belediyesi'nin uygulama projeleri için önemli bir kaynak oluşturacak' dedi. 


Haber Ekspres


Geri Dön