20 / 05 / 2024

bornovada kamusal alanlar

bornovada kamusal alanlar

2015-2019 Stratejik Planında ilçenin marka kent imajını geliştirmek için tasarım ve inovasyona büyük ağırlık veren Bornova Belediyesi, sahibi olduğu kamusal üniversitelerle işbirliği yaparak kamusal alanları yeniden tasarlamak üzere harekete geçti.

'Sünger şehirler' geliyor: Artık kentler iklim uyumlu olacak, yağmur suları toplanacak!

AK Partili belediyeler, yeni dönem için sünger şehir planlamaları yapıyor. Peki yeni şehirler ve kamusal alanlar nasıl olacak? İşte merak edilenler...

TOKİ kamusal büyük park alanları için danışmanlık hizmeti alacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, kamusal büyük park alanları ile ilgili mühendislik, peyzaj mimarlığı ve mimarlık tasarım hizmetleri  için danışmanlık hizmeti alacak.

Tapu sicilindeki kamusal kısıtlamaların kaldırılmasıyla taşınmaz bilgilerine ulaşılabilecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tapu siciline idareler tarafından konulan kamusal kısıtlamaların entegrasyonu ile taşınmazların yer aldığı yerlere ait "afet alanları, fay hatları, " gibi bilgilere isteyen herkesin ulaşabileceğini belirtti.

Taksim meydanını şekillendirecek yarışma sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kamusal alanları; erişilebilir, özgür, canlı, huzurlu ve güvenli yerler olması amacıyla başlattığı bir kentsel yarışması daha tamamlandı

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Belediyelerin çevre düzenlemesi ve altyapı yatırımları kısıtlanıyor mu? 

Yeni gelen düzenlemeyle, büyükşehir belediyelerinin 3 ay içinde başlamadığı projelerde yetki ilçe belediyelerine geçebilecek, su havzaları yerleşime açılabilecek ve kamusal alanlar şirketlere verilecek...

OSB'lerde arsa rantiyeciliğine geçit yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB'lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Gençlik Parkı Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildi!

Tarihi Gençlik Parkı’nın Hazine Müsteşarlığı Varlık Kiralama Anonim Şirketi'ne devredildiğini söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara’nın kamusal alanlarını, seçimi kaybedeceklerini düşünerek Varlık Fonu’na devrettiklerini düşünüyoruz” dedi.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

Diyarbakır'daki kaçak büfeler kaldırılıyor!

Kamusal alanların işgaline karşı denetimlerini sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Üçkuyular bölgesinde kaldırımlara ve yol kenarlarına yapılan 10 büfeyi kaldırdı.

Ümraniye yeni parklarla nefes alıyor!

Yeşil alanda Avrupa standartlarını aşan Ümraniye, belediyenin yaptığı park ve bahçe düzenlemeleri ile nefes alıyor. Ayrıca belediye, kamusal alanların çevre düzenlemeleri konusunda da çalışmalara devam ediyor.

Ersa Mobiya'nın en yeni ürünleri CNR IMOB Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda kurumsal ofis, otel ve kamusal alanları, tasarım mobilyalarla buluşturan ERSA Mobilya, yeni ürünlerini, showroom konseptini ve logosunu CNR IMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nda görücüye çıkardı.

ERSA Mobilya CNR IMOB'da görücüye çıktı!

Çok sayıda kurumsal ofis, otel ve kamusal alanları, tasarım mobilyalarla buluşturan ERSA Mobilya, yeni ürünlerini, showroom konseptini ve logosunu CNR IMOB Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’nda görücüye çıkardı.

bornovada kamusal alanlar Haberi

bornovada kamusal alanlar

2015-2019 Stratejik Planında ilçenin marka kent imajını geliştirmek için tasarım ve inovasyona büyük ağırlık veren Bornova Belediyesi, sahibi olduğu kamusal üniversitelerle işbirliği yaparak kamusal alanları yeniden tasarlamak üzere harekete geçti. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın katılımcı yönetim anlayışı doğrultusunda ilçenin her mahallesini üniversitelerin karnpüs alanına dönüştürecek çalışma kapsamında, üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri yayalaştırmadan çevre düzenlemesine, kentsel dönüşümden iç mekan tasarımına pek çok konuda çalışmaya başladı. 


Bornova'da her yer kampus olacak Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, ortak akıl ilkesi doğrultusunda yaşama geçirdiği 'katılımcı yönetim anlayışı' ile Bornova'nın her yerini üniversite kampüsü haline getirmeyi hedefliyor. Öğrenciler bu amaçla üniversite kampüslerinden çıkıp günlük yaşamın içinde proje üretimine girdi. 


Bornova Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlügü'nün koordinasyonunda, başta Ege, Dokuz Eylül ve Yaşar olmak üzere...