06 / 05 / 2024

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İzmir’de depremin yıkıcı etkisini diri faylar üzerinde ve sulak alanlarda gösterdiğine vurgu yapan Koray Çetin Önalan, 30 Ekim 2020'de yaşanan epremde yıkıcı etkinin Bayraklı'da görüldüğünü vurguladı. 

Bayraklı Ovası’nın zemini ile benzer özelliklere sahip, suya doygun alanların riskli yerler olduğunun altını çizen Koray Çetin Önalan, Karşıyaka, Çiğli, Bornova, Konak’ta Alsancak ve sahil yolunun riskli olduğuna ve buralarda yapı stokunun sorunlu olduğuna da dikkat çekti. 

İzmir de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

Afete karşı güvenli konutlar inşa  edilmesi gerektiğini aktaran Önalan, açıklamasında "Gerekli araştırmaları ve etütleri tamamlayarak, kaya ortamlarda yapılan binaların depreme çok daha dirençli olduğunu yaşayarak gördük. Dolayısıyla, bundan sonra yapılaşmayı, gerekli mühendislik çalışmalarını yapmak kaydı ile İzmir’in yüksek alanlarına doğru kaydırmalıyız" ifadelerine yer verdi. 

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş Ayar ise İzmir'deki yapı stokunun yüzde 60-70’inin güvenli olmadığınıa dikkat çekti ve 2000 yılı öncesine dair uygulamalarda endişe duyduklarına dikkat çekerek, İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini vurguladı. 

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 


Geri Dön