03 / 05 / 2024

İzmir'de arsalar değer kazanıyor!

İzmir'de arsalar değer kazanıyor!

İzmir Bornov a'da yer alan Ankara ve Üniversite Caddesi 'ne cepheli arsalar, imar planlarında II. ve III. derece kentsel ve bölgesel iş merkezi alanında kalıyor.




Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB),  İzmir  Konak'taki taşınmazın 156,2 milyon lira ile Türkerler'e satılmasının ardından, şimdi de İzmir'deki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait taşınmazlar için ihaleye çıktı. ÖİB tarafından son teklif verme tarihi 19 Eylül olarak belirlenen arsalar, ekim ayı başında yeni sahiplerini bulacak. 


TESİSLER YAPILACAK 

İzmir Bornova'da yer alan  Ankara  ve Üniversite Caddesi'ne cepheli arsalar, imar planlarında II. ve III. derece kentsel ve bölgesel iş merkezi alanında kalıyor. İmar planlarında arsalar için inşaat emsali 2, yükseklik ise 10 kat olarak belirlendi. İmar planına göre arsalar üzerinde iş ve alışveriş merkezleri, çarşı, işhanı, otel gibi konaklama tesisi, çok katlı mağaza, çevre kirletici özelliği olmayan her türlü ticari amaçlı yapı ve tesis ile büro, banka, finans kurumları gibi yönetim binaları, eğlence yerleri, sinema, tiyatro gibi sosyo kültürel tesisler yapılabilecek. 


Sabah


Geri Dön