02 / 05 / 2024

İzmir'de belirlenen toplanma alanları mecliste!

İzmir'de belirlenen toplanma alanları mecliste!

İzmir'deki binalar için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığı ve belirlenen toplanma alanları meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Bedri Serter, İzmir'deki binalar için depreme dayanıklılık testi yapılıp yapılmadığına ve belirlenen toplanma alanlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Serter, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Serter,''Deprem, Türkiye'nin gerçeği olan ve öncelikli olarak önlem politikalarının üretilip hayata geçirilmesi gereken bir konudur. İzmir de deprem konusunda riskli illerimizin başında gelmektedir. Bu bağlamda cevaplanmasını talep ettiğim sorular aşağıdaki gibidir'' diye konuştu. 

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter'in soruları:
1- İzmir ilindeki yapılar için depreme karşı dayanıklılık testi yapılmış mıdır? Yapılmışsa İzmir ilindeki binaların ne kadarında tespit edilmiştir ve bu tespit edilen binalar için herhangi bir çalışma planlamakta mıdır?
2- İzmir için belirlenen deprem sonrası toplanma alanları nelerdir? Bu sayı İzmir nüfusu için yeterli bir alana tekabül etmekte midir? Toplanma alanları ile başka ilgili çalışmalarınız var mıdır?


Geri Dön