26 / 05 / 2024

İzmir'de doğayla uyumlu ev!

İzmir'de doğayla uyumlu ev!

Hayalindeki çevreye zarar vermeyen evi yapabilmek için İzmir'e taşınan Erdem Köksal, araştırmaları sonucunda 'sürdürülebilir yaşam' ilkesinden hareket eden Michael Reynolds'un 'Earthship' projesinden esinlenerek doğayla uyumlu ev tasarladı...



İSTANBUL'da turizm sektöründe işletmesi bulunan ancak hayalindeki çevreye zarar vermeyen evi yapabilmek için ailesiyle İzmir'e taşınan Erdem Köksal, araştırmaları sonucunda 'sürdürülebilir yaşam' ilkesinden hareket eden Michael Reynolds'un 'Earthship' projesinden esinlenerek doğayla uyumlu ev tasarladı. 


Projesini hayata geçirebilmek için merkeze yakın bir köyde arazi satın alan Köksal, daha sonra lastikçilerden 150 adet kullanılmış araba lastiği topladı. İçine topıak doldurup sıkıştıran ve yaklaşık 20 dakika süren işlem sonucunda ısı yalıtımlı tuğla elde eden Erdem Köksal, ayııca evin ışık alması için yine tuğla olarak kullanılacak çok sayıda şişe ve Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nden elde edilen pencere ve kapı pervazı olarak kullanılabilecek eski gemi tahtalarını topladı. Köksala evin inşaatında ise bazı internet sitelerine veıdiği ilana olumlu cevap veren gezginler yardım etti. Kille geri donuşum malzemelerinin biı aıaya getiıilmesiyle yapılan ve en geç önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan evin yağmur suyu. güneş gibi doğal kaynaklaıdan en iyi şekilde faydalanılması öngörülmüş. 


Hürriyet 




Geri Dön