17 / 06 / 2024

Erdem Köksal doğayla uyumlu ev

Erdem Köksal doğayla uyumlu ev

Hayalindeki çevreye zarar vermeyen evi yapabilmek için İzmir'e taşınan Erdem Köksal, araştırmaları sonucunda 'sürdürülebilir yaşam' ilkesinden hareket eden Michael Reynolds'un 'Earthship' projesinden esinlenerek doğayla uyumlu ev tasarladı...

910 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 415 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2024 yılının Ocak ayında Türkiye'ye 910 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 415 milyon dolarlık bölümünün yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu belirtti.

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Köksal Granit Mermer Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 300 bin TL sermaye bedeli ile Ali Köksal ve Ramazan Miraç Köksal ortaklığında kuruldu.

1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği tarafından açıklanan rakamlara göre, Ekim'deki 1,2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın 223 milyon doları yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte o rakamlar...

Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı!

Şehir yaşamının gürültüsü ve stresinden uzak doğayla iç içe olan Köyüm İzmir Vista'da ön talep avantajı başladı.

Arsago, Köyüm İzmir Vista projesinin lansmanını yaptı!

Arsago, İzmir’deki yeni projesi Köyüm İzmir Vista'nı düzenlediği lansmanda tanıttı. Arsago imsası taşıyan Köyüm İzmir Vista, doğayla iç içe, sakin bir yaşamı tercih edenlere için çeşitli fırsatlar sunuyor.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini

Sağlık sigortası, doğum ve diş tedavisini ödüyor mu?

Kamu hastanelerinde muayene günü bulmaktaki güçlükler ve hastaya ayrılabilen muayene süresinin kısa olması, özel hastanelerin ücretlerinin de zaman zaman bütçeyi zorlaması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırma yoluna gidiliyor. Peki tamamlayıcı sağlık sigortası neleri kapsıyor? Doğum, diş

Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Doğum parası devlet tarafından, her doğumdan sonra annelere bir defaya mahsus olacak şekilde ödeniyor. Hükümetten doğum yapan anneye 600 TL destek! e-Devlet'ten başvuran anında alıyor! Hemen siz de bakın!

Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? Doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?

Doğal gaz desteğine dair vatandaşların merak ettiği birtakım sorular vardır. Peki Aralık ayı doğalgaz yardımı yattı mı? İşte detaylar!

Aralık ayı doğalgaz destek parası ne zaman ödenecek? 2500 TL'den kimler faydalanacak?

Kış ayının gelmesiyle birlikte doğalgaz fatora destek ödemesinden faydalananlar vatandaşlar Doğalgaz desteği ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? sorusunun yanıtı arıyor. Peki, Aralık ayı doğalgaz destek parası ne zaman ödenecek?

Kışın doğalgaz faturanızı düşürmek sizin elinizde! Basit yöntemlerle yüklü faturalardan kurtulun!

Doğalgaz faturalarınızı basit yöntemlerle oldukça düşürebilirsiniz. Sonbaharın artık sonuna gelmekteyiz havalar soğumaya başladı. Kaloriferleri yakmaya başlayan kişiler, faturaların yüksek gelmemesi için çözümler aramaya başladı.

Avrupa'da rekor kıran doğal gaz fiyatı doları fırlatacak

Küresel fırtına Türkiye'de de enerji faturasını katlayacak. Peki ekonomimiz buna hazır mı? Yoksa seçim atmosferinde tüm zamanların en yüksek enflasyonu ve son yılların en yüksek bütçe açığına doğru son sürat gidiyor muyuz?

Bu kış doğalgaz kesintisi olacak mı? Türkiye'yi neler bekliyor?

Avrupa'da doğal gaz fiyatları 300 euroyu aştı. Avrupa gaz kesintilerine karşı önlem üstüne önlem açıklarken Türkiye'de de en çok merak edilen şey yaklaşan kış mevsiminde doğal gaza ne kadar zam geleceği ve kesinti yaşanıp yaşanmayacağı.

Erdem Köksal doğayla uyumlu ev Haberi

Erdem Köksal doğayla uyumlu ev

İSTANBUL'da turizm sektöründe işletmesi bulunan ancak hayalindeki çevreye zarar vermeyen evi yapabilmek için ailesiyle İzmir'e taşınan Erdem Köksal, araştırmaları sonucunda 'sürdürülebilir yaşam' ilkesinden hareket eden Michael Reynolds'un 'Earthship' projesinden esinlenerek doğayla uyumlu ev tasarladı. 


Projesini hayata geçirebilmek için merkeze yakın bir köyde arazi satın alan Köksal, daha sonra lastikçilerden 150 adet kullanılmış araba lastiği topladı. İçine topıak doldurup sıkıştıran ve yaklaşık 20 dakika süren işlem sonucunda ısı yalıtımlı tuğla elde eden Erdem Köksal, ayııca evin ışık alması için yine tuğla olarak kullanılacak çok sayıda şişe ve Aliağa Gemi Söküm Tesisleri'nden elde edilen pencere ve kapı pervazı olarak kullanılabilecek eski gemi tahtalarını topladı. Köksala evin inşaatında ise bazı internet sitelerine veıdiği ilana olumlu cevap veren gezginler yardım etti. Kille geri donuşum...