30 / 04 / 2024

İzmir'de Otobüsümü Geri İstiyorum kampanyası broşür dağıtımı ile devam ediyor!

İzmir'de Otobüsümü Geri İstiyorum kampanyası broşür dağıtımı ile devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin aktarmalı ulaşım sistemine tepkiler, dün " Otobüsümü Geri İstiyorum " adlı kampanya ile sokağa taştı. Kıbrıs Şehitleri'nde vatandaşlar broşürlerle kampanyaya davet edildi




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 'aktarmalı' ulaşım sistemine yönelik tepkiler sanal dünyadan çıkıp sokağa taştı. Önceki gün vatandaşlar yaşadıkları işkence karşısında tepkilerini metroyu yumruklayarak gösterirken dün de kentin en işlek caddesi Kıbrıs Şehitleri'nde "Otobüsümü Geri İstiyorum" kampanyası başlatıldı.


'Halka rağmen olmaz'

Büyükşehir'in kent içindeki trafik yoğunluğunu bahane gösterek uygulamaya koyduğu "Ulaşım Sistemi'nin Yeniden Tasarımı Projesi"nde tepkiler her geçen gün büyüyor. Kısa süre önce sosyal medyada başlatılan 'Otobüsümü Geri İstiyorum' kampanyasına katılanlar tepkilerini önce 'İzmir İçin Aktarma Vakti', 'Kocaoğlu bu yağmurda gel beraber aktaralım' gibi sloganlarıyla internette dile getirdi. Kampanyayı başlatan Gülizar Molla Aykın, otobüslerdeki kalabalıktan dolayı özellikle kadınlara yönelik tacizlerin arttığını belirterek "Kadınlar kalabalıkta kötü niyetli kişiler tarafından taciz ediliyor. Neredeyse pestil halinde otobüslere binip işimize gidiyoruz" sözleriyle yaşadıklarını anlattı. 

Dün ise sosyal medyadaki tepkiler sokağa taştı. 'Otobüsümü Geri İstiyorum' kampanyasına katılanlar bu kez Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde broşür dağıttı. Vatandaşlar da eyleme ilgi gösterdi. Broşürlerin İzmir'in ulaşım sorununa çözüm isteyen ilan olduğunu gören vatandaşlar, aynı sıkıntıyı kendilerinin de yaşadıklarını söyleyerek gruba üye olacaklarını dile getirdiler. Gülizar Molla Aykın, halkçı bir belediyenin halka sormadan değişiklik yapmasının büyük hata olduğunu belirterek, "Sorsaydı bunu İzmirlilerin ismediğini görürdü. Halka sorulmadan, gençlere sorulmadan bu şehirde masa başında değişiklik yapıp, 'ben böyle uygun gördüm' diyenlere bizler de sokaklarda haddini bildireceğiz. Kampanyamızı otobüsler geri verilene kadar devam ettireceğiz. Şimdi en işlek caddelerdeyiz. Pazartesinden itibaren aktarma istasyonlarındayız. Kısa süre sonra Büyükşehir önünde basın açıklaması da yapacağız. Aziz Kocaoğlu ya bu halkı dinleyecek ya da bu halk ona haddini bildirecek" dedi. Öte yandan vatandaşları kampanyaya katılmaya çağırmak üzere 20 kişilik bir ekip kurduklarını ifade eden Aykın, "Aktarma istasyonlarında da bu bildirileri dağıtacağız" dedi. 


İZBAN kaçıyor oğluumm!

İzmirlilerin aktarmalı ulaşım sisteminde çektiği çile, yine espri konusu oldu. Televizyon dizisi Yürüyen Ölüler'deki (Walking Dead) koşan zombilerin olduğu bir fotoğraf sosyal medyada "İZBAN kaçıyor oğlumm" yazısıyla yer aldı. İZBAN'a yetişmeye çalışan zombilerin fotoğrafı çok sayıda beğeni aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği aktarmalı sistemde vatandaşın çektiği çile isyan noktasına gelirken tepkiler de artmaya başladı. İzmirliler tepkilerini önce sosyal medya fenomeni haline gelen Baattin ile gösterdi. Büyükşehir'in aktarmalı sistemine, "Eskiden tek otobüsle yarım saatte gittiğin yolu, 3 aktarmayla bir buçuk saatte gitmeye İzmir'de ulaşım kolaylığı denir" diye tepki gösteren Baattin, üniversite öğrencilerinin yaşadığı çileyi ise "514 nolu Tınaztepe Bostanlı otobüs hattımızı geri istiyoruz" diye duyurdu. Ardından devreye sosyal medya fenemoni Sebastian girdi. İzmirliler sosyal medyada, "Söyle onlara Sebastian, İzmir'in içine ettiler" sözü çok sayıda paylaşım aldı. Hemen ardından "Söyle onlara Sebastian, kendi kendilerini de aktarsınlar" yazısı da vatandaşlar tarafından beğeni ve paylaşım rekoru kırdı.

Ulaşımdaki çile dün yine sosyal medyanın espri konusuydu. Occupy  İzmir  adlı Facebook grubu, yabancı TV dizisi Yürüyen Ölüler'de koşan zombilerin çekildiği bir fotoğrafı, "İZBAN kaçıyor oğlumm" diye paylaştı. Fotoğraf kısa sürede çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı. 


Yeni Asır


Geri Dön