27 / 04 / 2024

İzmir'deki dev kentsel dönüşümde son durum ne?

İzmir'deki dev kentsel dönüşümde son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir Bayraklı'da 26 Kasım tarihinde 7 proje alanındaki 741 bağımsız bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İzmirliler'e teslim edeceklerini açıkladı.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir  Bayraklı'da 26 Kasım tarihinde 7 proje alanındaki 741 bağımsız bölümü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle İzmirliler'e teslim edeceklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığı ile bağlı kuruluşlarının 2022 yılı bütçesinin sunumunda, ülke genelindeki kentsel dönüşüm projelerine,  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlara, millet bahçesi inşaatlarına, Elazığ ve Malatya'daki deprem konutlarının son durumuna ilişkin de konuştu. 

İzmir deki dev kentsel dönüşümde son durum ne?

- "26 Kasım’da 7 proje alanındaki 741 bağımsız bölümü teslim edeceğiz"

İzmir'deki en büyük deprem dönüşüm çalışmasına start verdiklerini vurgulayan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: 

İzmir deki dev kentsel dönüşümde son durum ne?

"İzmir depremi sonrasında 5 bin 40 konut ve 349 iş yeri olmak üzere toplam 5 bin 389 bağımsız birimin yapımına başladık. Bayraklı'da 7 bölgede 1689 bağımsız bölümün yapımı devam ediyor. 26 Kasım'da 7 proje alanında 741 bağımsız bölümü Cumhurbaşkanı'mızın teşrifleriyle İzmirli kardeşlerimize teslim edeceğiz. Kalan konutlarımızı ve ticari üniteleri de etaplar halinde vatandaşımıza teslim edeceğiz. Bayraklı'da 3 milyon 800 bin metrekare büyüklüğündeki rezerv alanda 3 bin 649 rezerv konut ve 51 dükkanımızın da çalışmaları olanca hızıyla devam ediyor. Bu alanda 8 etapta çalışma yürütüyoruz. 2022'de evine kavuşmayan tek bir depremzede kardeşimiz kalmayacak."

Türkiye'deki binaların yüzde 65'i güvenli hale getirildi!

İzmir deprem konutlarında son durum ne? 

İzmir faylarının deprem üretme zamanı yaklaştı!


Geri Dön