02 / 05 / 2024

İzmir'deki ‘mega dönüşüm’ projesi mahkemeden 10'uncu kez ret yedi!

İzmir'deki ‘mega dönüşüm’ projesi mahkemeden 10'uncu kez ret yedi!

İzmir’de 11 sene önce başlatılan ve ısrarından vazgeçmeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Karabağlar'da 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini mahkeme 10'uncu kez iptal etti!



İzmir deki ‘mega dönüşüm’ projesi mahkemeden 10 uncu kez ret yedi!

İzmir Karabağlar'da toplam 16 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm projesini, 181 yurttaş ve 2 sivil toplum örgütü yargıya taşımıştı.  İzmir  3. İdare Mahkemesi, bahsi geçen imar planını şehircilik ilkeleri, imar kanunu, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğu nedeniyle iptal etti. Yargının verdiği bu kararla beraber aynı alan için hazırlanan 10'uncu imar planı da iptal edilmiş oldu. Mahkeme ayrıca Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm kapsamına alınan 540 hektarlık dönüşüm bölgesinin 101 hektarlık ilk etabını kapsayan imar planlarının vatandaşların can güvenliğini tehlikeye attığını saptadı. Afet açısından riskli bulunan ve heyelan sahası olarak belirlenen bölgede yapılmak istenen kentsel dönüşüm çalışmalarının sakıncalı olduğuna dair bilirkişi raporu mahkeme tarafından da onandı.

İzmir deki ‘mega dönüşüm’ projesi mahkemeden 10 uncu kez ret yedi!

"YETER ARTIK"

Cumhuriyet Gazetesi'nden Erman Şentürk'ün haberine göre, Karabağlar Mahalleler Birliği üyeleri, bu bölgenin bilimsel olarak riski olduğunu belirterek şu cümleleri kurdu:

“Bilimsel raporlarla riskli olduğu tespit edilen bu alan, AFAD’ın dört yılda verdiği üç ayrı karar ile tekrar tekrar yapılaşmaya açılmaya çalışıldı. Acele kamulaştırma kararlarıyla tapulu malları vatandaşın elinden zorla alınmaya çalışıldı. Mahkeme kararını beklemeden inşa ettikleri Yenitepe konutları da yatırımcılara ihale yoluyla satılmıştır. Bakanlığı mahkeme kararına uymaya davet ediyoruz. İdarecilerin ve sermaye sahiplerinin haklarımızı ve hayatlarımızı yok saymasına izin vermeyeceğiz. “Artık yeter” diyoruz”

Ev almak isteyenler dikkat! 0.88 faizle konut kredisi müjdesi geldi!

Huawei MateBook 15'e 2 bin 799 TL indirim! Sakın kaçırmayın! İşte 2 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Devletten, ev alanlara 42 bin 425 TL destek!


Geri Dön