29 / 04 / 2024

İzmir'deki stat projelerinde son durum!

İzmir'deki stat projelerinde son durum!

İzmir'deki statların son durumu hakkında bilgi veren Hamza Dağ, "İzmir statsız kalmayacak" dedi. Dağ, İzmirlileri stadyumsuz bırakmamak adına var gücüyle emek sarf ettiklerini söyledi.



İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yıkımı başlayan Alsancak Stadı'nın zemin ve çim sahasının korunduğunu, Karşıyaka Stadı'nın da "butik" stat olarak tasarlandığını söyledi. Dağ, "İzmir statsız kalmayacak" dedi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün raporları doğrultusunda stat ve çevresinde kullanımda olan binaların boşaltıldığını belirten Dağ, hükümet olarak sporsever İzmirlileri stadyumsuz bırakmamak adına var gücüyle emek sarf ettiklerini söyledi.


Atatürk Stadı hakkında da bilgi veren Hamza Dağ, imar işlemlerinin devam ettiğini belirtti. Dağ, Buca Stadı ile ilgili olarak da, "Yaklaşık maliyetler çıkartıldı. Buca Belediye Başkanlığı'ndan bakım, onarım, tadilat işleri için geçici ruhsat talebinde bulunduk, cevap bekliyoruz. Bu süreçte stadının Altay Spor Kulubü'ne tahsis edilmesi ile ilgili çalışmalar başlattık" diye konuştu. 


Karşıyaka ve Göztepe Stadı ile ilgili de bilgi veren Dağ, Karşıyaka Stadı'nın yıkımının başladığını, projeye uygun olarak en kısa sürede yapımının tamamlanması için çalışacaklarını belirtti. Göztepe Stadı'nın kapasite artışı noktasındaki talebi de değinen Dağ, kapasite artışı ile ilgili ciddi bir mesafe kat edildiğini, Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin destek vermesi ile çok daha hızlı bu problemlerin çözülebileceğini söyledi. 


1-Karşıyaka Stadı;



İzmir deki stat projelerinde son durum!





2.Atatürk Stadı;




İzmir deki stat projelerinde son durum!




3.Alsancak Stadı;



İzmir deki stat projelerinde son durum!




4.Buca Stadı;



İzmir deki stat projelerinde son durum!





Sabah


Geri Dön