28 / 04 / 2024

İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

İzmir'in kentsel dönüşümü Türkiye'ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi İzmir'de 33 bin konutu dönüştüreceğini vaat etmişti. Ancak geçen 4,5 yılda bunun sadece 930 adedini teslim edebildi.



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül toplantısında konuşan  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Tunç Soyer, kurdukları kentsel dönüşüm modelinin Türkiye'ye örnek olacağını söyleyerek, Türkiye'nin ilham alacağı bir kentsel dönüşüm modeli olacağını belirtti.

Başkan Soyer proje ile ilgili, '' Bu sorumluluk silsilesi bir müteahhit ve bir kamu kurumu arasındaki ilişkiden çok daha şeffaf, çok daha açık, berrak, hiçbir şaibeyi içerisinde barındıramayacak kadar ortada ve aleni bir hukuki ilişkidir. Dahası rantı ortadan kaldırır. Bunu sonuna kadar başarı ile devam ettireceğiz" ifadelerini  kullandı.

İzmir in kentsel dönüşümü Türkiye ye örnek olacaktı: 4.5 yılda sadece 930 konut teslim edildi!

TÜRKİYE'YE ÖRNEK BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM OLACAKTI...

Karşıyaka'da Örnekköy ismiyle kentsel dönüşüm projesi başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi,  kısa süre sonra kendi sorumluluğunda olan projeyi İZBETON'a ihalesiz devretti.

İZBETON kendi yapması gereken işi, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslan'ın kurucu başkanı olduğu kooperatife anahtar teslim devretti. Geçtiğimiz temmuzda Karşıyaka Belediyesi inşaatta eksik demir kullanıldığı ve dökülen betonun hatalı olduğu tespiti üzerine inşaatı mühürledi.

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, toplu konutlarda inceleme başlatırken, hem kooperatif yapısında hem de yapılan imalatlarda usulsüzlükler belirledi. Hatalı imalatın yapıldığı 3. etaptaki 300 metrekarelik bölüm için yıkım kararı alındı. Yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre;  izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ise eksik beton, hatalı demir kullanımı nedeniyle kendi foyasını meydana çıkaran Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığını kapatma kararı aldı.

4,5  YILDA 930 KONUT TESLİM EDİLDİ!

Tunç Soyer yönetimdeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi İzmir'de 33 bin konutu dönüştüreceğini vaat etmişti . Fakat geçen 4,5 yılda bunun sadece 930 adedini teslim edebildi. İzmir Büyükşehir'in açıklamasına göre şu anda yapımı devam eden 3 bin 500 adet konutun olduğu belirtildi.

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

 


Geri Dön