27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentsel dönüşün önemine vurgu yapan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşümün olmazsa olmaz olduğunu söyledi. 



Sakarya’nın yeni Valisi Yaşar Karadeniz, öncelikli çalışma ve hedeflerinin arasında deprem güvenliği olduğunu ifade ederek kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. Bu konuda “Güvenli şehir, sağlam binalar için kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Devletimizin tüm kurumları bu manada çalışıyor. Ada bazlı, sürdürülebilir dönüşüm hedefliyoruz” dedi

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

SAKARYA'NIN BÜYÜK ACILARI UNUTULMADI!

1999 depremini yaşayan Sakarya’nın büyük acıları halen yüreğinde hissettiğini anlatan Vali Karadeniz, depremin ne demek olduğunu Sakaryalıların çok iyi bildiğini söyleyerek Unutulması mümkün olmayan tarifsiz acılar halen taze olduğunu vurguladı.

Kahramanmaraş Merkezli depremlerin büyük yasa boğduğunu belirten Karadeniz, yasal düzenlemeler ve çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sakarya deprem kuşağında yer alması hasebiyle binaların güçlendirilerek depreme dayanıklı, güçlü hale getirilmesi hedeflenildiği belirtildi.

Kentsel dönüşüme parsel değil ada bazlı formül gerekiyor! 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ADA BAZLI FORMÜL!

Medyabar'da yer alan habere göre; kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerinin altını çizen Vali Karadeniz, parsel değil ada bazlı dönüşüm üzerinde Sakarya için planları olduğunu vurguladı.

Parsel bazında dönüşümde sonuç alınamadığını dile getiren Karadeniz, “Ada bazlı yaparsak aynı anda bir kaç bina ile sonuç alabiliyorsunuz. Örnek vermek gerekirse, bir adada 20 bina varsa 20 binayı komple yenilemek istiyoruz. Böylelikle güvenli yeni yaşam alanları, eğitim ve sosyal alanları vatandaşlarımızın hizmetine sunabiliriz. Bu manada kaybedecek vakit yok. Devlet millet el ele bilimin ışığında, yasal mevzuatlar içinde güvenli bir şehir, inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hatay'da 40 bin 400 bağımsız bölümün inşası tam gaz! 

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

İzmir Örnekköy’deki kentsel dönüşüm konutları ne zaman teslim edilecek? Örnek dönüşümde son durum ne?

Geri Dön