02 / 05 / 2024

İzmirlilerin toplu ulaşım çilesi devam ediyor!

İzmirlilerin toplu ulaşım çilesi devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün ağırladığı Akdeniz ülkelerinden gelen konuklarına kent içi ulaşımı öve öve bitiremezken İzmirlilerin toplu ulaşım çilesi de bitmek bilmiyor.




İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün ağırladığı Akdeniz ülkelerinden gelen konuklarına kent içi ulaşımı öve öve bitiremezken İzmirlilerin toplu ulaşım çilesi bitmek bilmiyor.


İzdihama isyan ettiler

Yeni Asır ekibi, İzmirlilerin Büyükşehir tarafından uygulanan aktarmalı ulaşım çilesini bir kez daha görüntüleyip gündeme getirmek için dün sabah otobüs, metro ve İZBAN'da yolculuk yaptı. Vatandaşlar, Yeni Asır muhabirlerine özellikle sabah 07.00-09.00 saatleri arasında ve akşam iş çıkış saatlerinde yaşadıkları izdihama isyanlarını dile getirdi. 


Hayatı kabusa çevirdi

Aktarmalı sistemin hayatı kolaylaştıracağı yerde kabusa çevirdini belirten vatandaşlar, eskiden yarım saatte gittikleri yolu şimdi 1 saatten fazla zamanda gidebildiklerini anlattı. Bu arada Halkapınar Aktarma Merkezi'nde metro ve otobüs kullananlar uzun kuyruklar oluşturdu. İzmirliler, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: "Aktarmalı sistem özellikle metro ve İZBAN'ı vurdu. Trenlere üst üste biniyoruz. Daha önceki sistemde böyle bir yığılma olmuyordu. Sosyal belediyecilik bu mu? Toplu ulaşım, toplu eziyete dönüştü. Kadınlar tacize uğramaya, çocuklar ezilmeye başladı."


Örnek şehir daveti

Başkan Kocaoğlu ise aynı saatlerde, "Akdeniz Şehirlerinde Kent İçi Hareketlilik" konulu seminerde yabancı uzmanlara tozpembe bir tablo çizdi. Kocaoğlu, "Bütün ulaşsistemi birbiri ile entegre oldu. Aktarmalar yerinde, uyumlu ve zamanyap" iddiasında bulundu. Kocaoğlu'nun ardından konuşan Fransız Kalkınma Ajansı'nın (AFD) Türkiye Direktörü Bertrand Willocquet de bu övgüler üzerine "Akdeniz Marsilya Entegrasyon Merkezi, Marsilya'da son olarak yaptığı atölye çalışmasına İzmir'i örnek şehir olarak davet etmek istiyor" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön