29 / 04 / 2024

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları durduruldu mu?

İzmit Tren Garı üst geçit çalışmaları durduruldu mu?

İzmit Tren Garı’nda bir süre önce başlanan üst geçit çalışmaları durduruldu. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada üst geçit çalışmalarının kaynak yetersizliğinden dolayı yarım kaldığı belirtildi.



İzmit Tren Garı’nda bir süre önce yapımına başlanan üst geçitte inşaat çalışmaları durduruldu. Aylardır yapımına devam edilmeyen köprü yarım bir şekilde kaldı. TCDD Genel Müdürlüğü tarafından kaynak yetersizliği sebebiyle durdurulan köprü inşaatını bir süre önce CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da gündeme taşımıştı. Akar, TCDD Genel Müdürlüğü’nün kötü yönetildiğini ifade ederek vatandaşın ihtiyacı olan üst geçidin bile tamamlanamadığına dikkat çekmişti.

 

İHTİYAÇ VAR


İzmit Tren Garı’nda TCDD Genel Müdürlüğü tarafından bir sürü önce yapımına başlanan fakat kaynak yetersizliği sebebiyle inşaatı durdurulan köprüyle ilgili ne zaman adım atılacağı konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor. Özellikle garı kullanan engelli vatandaşlar için alt geçidi kullanmak sıkıntı yaratıyor. Şu anda sistem, gar görevlilerin ihtiyacı olan vatandaşlara yardım etmesi usulüyle devam ettiriliyor.

 

AKAR GÜNDEME TAŞIMIŞTI


CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da birkaç ay önce İzmit Garı’ndan trene binerek Gebze’ye kadar seyahat etmiş ve TCDD Genel Müdürlüğü’nde yaşanan aksaklıklara dikkat çekmişti. Milletvekili Haydar Akar’ın gündeminde inşaatı durdurulan üst geçitte vardı. Akar, genel müdürlüğün köprüyü tamamlamak için gerekli kaynağı üretemediğini belirterek bu konunun üzerine gidilmesi gerektiğini söylemişti.



Manşet Kocaeli 



Geri Dön