09 / 05 / 2024

İzmit Veliahmet ve Hacıhzır'da dönüşüm başladı!

 İzmit Veliahmet ve Hacıhzır'da dönüşüm başladı!

İzmit Belediyesi’nin Cedit-Erenler bölgelerindeki Kentsel Dönüşüm çalışması devam ederken, Kayserili işadamı Ömer Veral’ın sahibi olduğu Veral İnşaat firması Veliahmet ve Hacıhzır mahallelerinde büyük bir kentsel dönüşüm projesini başlattı.



İzmit Belediyesi’nin Cedit-Erenler bölgelerindeki Kentsel Dönüşüm çalışması devam ederken, Kayserili işadamı Ömer Veral’ın sahibi olduğu Veral İnşaat firması Veliahmet ve Hacıhzır mahallelerinde büyük bir kentsel dönüşüm projesini başlattı.


134.5 DÖNÜMLÜK ALAN 


İzmit Terrace adı verilen proje kapsamında Veliahmet Mahallesi’nde 85 dönümlük alanda 270, Hacıhızır Mahallesi’nde 50 dönümlük alanda 130 konutun yıkılması, yerlerine 5-7 katlı bloklarda yeni, modern 400 konut yapılması planlanıyor. Korniş Sokak ve Polat Sokak’ta 1 Ekim itibariyle eski binaların yıkımı başladı. İzmit Belediyesi’nin desteklediği proje 350 milyon TL’ye mal olacak ve 60 ayda (beş yıl) tamamlanacak.


100 MİLYON DOLARLIK PROJE

Aslen Kayserili olan Ömer Veral’ın sahibi olduğu Veral İnşaat, bugüne kadar başta İstanbul olmak üzere çeşitli kentlerde önemli projeleri hayata geçirdi. Veral İnşaat ilimizde de bazı projelerin inşaatını üstlenmişti. Firma,  iki yıl önce, İzmit sırtlarında 150-200 konutluk bir proje için çalışmaya başladı. Ancak hem bölge halkından gelen talep, hem İzmit Belediyesi’nin teşviki ile bu iş büyüdü ve geniş bir alanda Kentsel Dönüşüm projesine dönüştü.  60 ayda (5 yıl) tamamlanması hedeflenen İzmit Terrace Projesinin yaklaşık 100 milyon dolara mal olacağı hesaplanıyor.  


400 KONUT YIKILACAK 


Terrace Projesi,  Veliahmet Mahallesi’nde 85 dönümlük alanda 270,  Hacıhızır Mahallesi’ndeki 50 dönümlük alanda 130 konutun yıkılması ile hayata geçirilecek. Veral İnşaat firması, bir yandan bölgedeki hak sahipleri ile görüşerek anlaşmalar yapıyor. Diğer taraftan 1 Ekim itibariyle projenin uygulanacağı alandaki eski binaların yıkımına başlandı.  


BAŞKAN DOĞAN DESTEK VERDİ 


İzmit sırtlarında çok büyük bir proje için kolları sıvayan Veral İnşaat firmasının İzmit Terrace Projesindeki sorumlusu Abdülkadir Gültekin, bu proje hakkında şu bilgileri verdi:“-Biz 18 ay önce küçük parsellerde bu işe giriştik. Kent Konut gibi 150-200 daire yapmayı planlıyorduk. Ama bölge sakinlerinden talep geldi, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan bize büyük destek verdi. Özellikle Başkan Doğan’ın teşviki cesaretimizi arttırdı. 60 ay içinde İzmit’teki en muhteşem yerleşim alanını yaratmayı hedefliyoruz.” 


 5-7 KATLI BİNALAR 


İzmit Terrace Projesinin birinci etabı Korniş Caddesi, Ayşe Özdemir Sokak, Polat Sokak, Kabarançeşme Sokak, Zeytinlibahçe Sokak’ı kapsıyor. Bu bölgede yıkılacak eski binaların yerine 5-7 katlı bloklar yapılacak. Projede çok geniş yeşil alanlar, her konut için otopark, çocuk oyun alanları, kapalı-açık yüzme havuzları, spor tesisleri bulunuyor. Hatta Terrace Projesinde sitenin kendi elektriğini üretmesi bile planlanıyor. Veral İnşaat bu büyük projeyi gerçekleştirirken bölgede hastane, okul, cami gibi sosyal donatıları yapmayı, cadde ve sokakları yenilemeyi de vaat ediyor.


Özgür Kocaeli


Geri Dön