16 / 05 / 2024

İzmit'e at hastanesi inşa ediliyor!

İzmit'e at hastanesi inşa ediliyor!

İzmit Bayraktar Köyü Aşı İstasyonu mevkiinde yaklaşık bir aydır yapımı süren At Hastanesi önümüzdeki 2014 yılı bahar aylarında hizmete açılacak. Hastane bittiğinde Türkiye Jokey Kulübü'ne teslim edilecek..



İzmit Bayraktar Köyü Aşı İstasyonu mevkiinde yaklaşık bir aydır yapımı süren At Hastanesi önümüzdeki 2014 yılı bahar aylarında hizmete açılacak. 1600 metrekarelik alan üzerine inşa edilen hastane de deyim yerindeyse her türlü at bakımı yapılacak. İş bitiminde ise Tarım Bakanlığı bu hastaneyi Türkiye Jokey Kulübü'ne teslim edecek. 1993 yılında kurulan firma, İzmit Pansiyon Harası'ndaki At Hastanesi yapım işini İstanbul Veliefendi Hipodromu At Hastanesi ile birlikte almış. Firma ilk olarak İzmit'teki hastaneyi bitirecek daha sonra Veliefendi FIipodromu'ndaki hastaneye başlayacak. 


HER TÜRLÜ TEDAVİ 


Öte yandan Bakanlık aynı şekilde İstanbul, Adana, Elazığ, Bursa, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Eskişehir'in de aralarında bulunduğu 11 ilde hastaneler yapılması için start vermişti. Hazırlanan projelerde At Hastaneleri için her türlü tedavi olanakları yaratılacak. Yarışların olduğu bazı illerde at hastaneleri olmadığı için büyük sıkıntı yaşandığına dikkat çeken yetkililer, "1,5-2 yıl içinde tamamlanacak hastanelerle birlikte daha hızlı sağlık hizmeti verilecek. Bu sayede çeşitli hastalıklardan dolayı yarışlara katılamayan atların tedavisi hızlı bir şekilde tamamlanacak" dedi. Söz konusu proje için bakanlık, geçtiğimiz ağustos ayında hastanelerin ihalesini yapmıştı. 

Yaklaşık 78 milyon TL'ye mal olan ihalelerden birini ise Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Alaeddin Yıldınm'ın şirketi As İnşaat kazanmıştı. 


Kocaeli Bizim Yaka


Geri Dön