04 / 05 / 2024

İzmit'in merkezi kentsel dönüşümle yenilecek!

İzmit'in merkezi kentsel dönüşümle yenilecek!

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 1 yılı değerlendirdiği basın toplantısında ilçe merkezinde kentsel dönüşüm uygulanacağını açıkladı. Doğan, planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen aşamaları anlattı.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden bu yana geçen bir yılı dün Cumhuriyet Kafe'de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Doğan, İzmit'te önümüzdeki dönem kentsel dönüşüm projelerinin uygulanmaya başlayacağını açıkladı. Doğan, "Şehrin siluetini değiştirecek çok önemli kentsel dönüşüm çalışmalarını kısa zamanda ağzımızdan duyacaksınız. Halkın rızasıyla çok önemli kentsel dönüşüm projelerine imza atacağız" diye konuştu. Nevzat Doğan, planladıkları kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen aşamaları anlattı. 


HALKEVİ'NDE YIKIM VAR 


Doğan, Halkevi'ndeki Balık Pazarı ve diğer iş yerlerinin yıkılması için çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Halkevi bitişiğindeki Efe Petrol'ün yıkılacağını ve boşalan bölgenin kent meydanı yapılacağını ifade eden Doğan, "Efe Petrol ve çevresinde proje çalışmasını bitirdik, kamulaştırmaya başlayacağız, kent meydanı olacak. Mevcut pişmaniye ve balıkçıların olduğu yerin meydana döndüğünü hayal ediniz. 

Ayakkabıcılar çarşısında da iki alternatif var. Birincisi mevcut çarşının revize edilmesi, ikincisi de kentsel dönüşüm çalışmasıyla yeni bir ayakkabıcılar çarşısı konseptinin oluşturulması" diye konuştu. 


ÇILGIN PROJELER! 


Başkan Nevzat Doğan, 30 Mart seçimlerinden önce dağıttığı proje kitapçığında yer alan bazı projelerini gidişatı hakkında da bilgi verdi. İlginç tasarımlarıyla dikkat çeken yapılardan 3D Yazıcı Merkezi'yle ilgili konuşan Doğan, proje kitapçığındaki yapının uçuk bir görüntü olduğunu belirterek, "Mimari açıdan bu görüntüde değil ama ilk planda 3D yazıcılarıyla ilgili tasarım çalışmalarını başlattık. Yurtdışından malzeme bağlantılarımızı kurduk. 4 ay içinde 3D yazıcılarıyla halkımız, gençlerimiz tanışacak" diye konuştu. 


SANAL GERÇEKLİK 


Nevzat Doğan, ilginç tasarımıyla dikkat çeken Sanal Gerçeklik Küresi'yle ilgili de konuştu. Doğan, "Her şeyi bitirdik. Yerje ilgili bir sıkıntı var. İstiyoruz ki İzmit'in çehresini değiştirecek bir yerde olsun" dedi. 


Doğan, gençlik merkezinin proje aşamasında olduğunu kaydetti. 

Hayvan Pazarı'nın Büyükşehir'de proje aşamasında olduğunu belirten Doğan, "Avam proje bitti" dedi. Doğan, olimpik havuz projesinin önümüzdeki aylarda Sekapark içinde inşaatına başlanacağını kaydetti. Başkan Doğan, mayıs ayında Sekapark alanında Deniz Festivalinin yapılacağını kaydetti. 


İzmit Belediye Başkanı Doğan, 30 Mart 2014'te açıkladığı seçim kitapçığında yer alan bazı çılgın projeleri ise unuttu. Doğan'ın unuttuğu projeler arasında; Dünya Tasarım Akademisi, Bilgisayar Sanatları ve Sinema Akademisi, Deprem Eğitim Akademisi, Milli Tarih Müzesi, Spor Müzesi, insan ve Teknoloji Fuarı, Engelsiz Yaşam Merkezi, Tecrübe Bankası, Köy Kalkındırma Projesi, Üniversiteli Pazarı, İstiham Merkezi, Genç Girişimciler Projesi, asistan evleri, Çocuk Güvenli Yaşam Eğitim Merkezi, Panorama İzmit Müzesi, Fish Center Deniz Ürünleri Merkezi, Teleferik, Temalı bahçeler, Yeşil Perde, Yeşil Yol, Sulak Alan ve Kuş Cenneti, Atık Teslim Merkezi, Marmara Turizm Entegrasyon Projesi, Aquapark, Sosyal Konutlar, İzmit Kalkınma Fonu ve Hurdacılar Sanayi Sitesi yer aldı. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön