21 / 05 / 2024

İZTOMÜD: ‘Ekonomik sorunlara çözüm bekliyoruz’

İZTOMÜD: ‘Ekonomik sorunlara çözüm bekliyoruz’

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyeleri Derneği (İZTOMÜD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aşçıoğlu, ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aşçıoğlu, “Ekonomide gelir dağılımı arasındaki makas son uygulanan ekonomi politikalarıyla daha da açıldı. Ekonomide tekrar güvenin sağlanması gerekiyor” dedi.



“NİTELİKLİ ÇALIŞAN SORUNU BÜYÜK”

Türkiye’nin her alanda üretimi öne çıkarması gerektiğini söyleyen ve ekonominin düze çıkması için bunun şart olduğunun altını çizen Aşçıoğlu şöyle konuştu: “Üretim olmadan istihdam sağlayamıyorsunuz. Hepimiz işvereniz ve vasıflı eleman bulamıyoruz. 81 kentte üniversite açıyorsunuz. Bu çözüm olmuyor. Bu şekilde bir eğitim sistemimiz olamaz.

 İZTOMÜD: ‘Ekonomik sorunlara çözüm bekliyoruz’

Meslek liselerine İZTO olarak destekliyoruz. İzmir’de ara eleman hususunda pek çok problemimiz var. Ne yazık ki Türkiye’deki üniversitelerin yüzde 60’ı lise seviyesinde bile değil. Bunun yerine esasında ara okullarda teknik liselerinden mezun olan gençler, çok yüksek aylıklara çalışabiliyorlar. Üniversitelerden mezun olan çoğu birey asgari ücretle çalışıyor ya da işsiz geziyor. Bu doğrultuda, hükümetin cil planlama yaparak harekete geçmesini talep ediyoruz. Aksi takdirde Türkiye ekonomisinin kalkınması, işsizlerin iş bulması imkânsız.”

Gerçekleştirilen toplantıda İZTOMÜD üyeleri de yaşadıkları sorunları dile getirirken, çözüm noktasında da önerilerini sıraladılar.

Altın ve dolar fiyatlarına ilişkin nokta atışlar yapan ünlü analistten itiraf gibi açıklama: ‘Bu son tren.'

A101’de 4 parça fincan seti 120 TL’ye, yemek tabağı/kâse 25 TL’ye, yaylı yatak 1090 TL’ye düştü!

BİM’de çelik termos 220 TL’ye, 3’lü su bardağı 50 TL’ye, fırın kabı 60 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön