Kent Haberleri

Japon deprem uzmanı Moriwaki, O hattı işaret etti ve 'Büyük deprem yaklaştı' uyarısını yaptı! En son 4.2'lik deprem oldu

Bingöl'deki 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından  Japon uzman Moriwaki'den de Bingöl için çarpıcı değerlendirme geldi ve büyük deprem uyarısı gündeme düştü. İşte ayrıntılar...

Deprem uzmanlarından Türkiye'nin fay hatlarıyla ilgili peşi sıra uyarılar gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz gün, Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin ardından, uzmanlar Bingöl'e odaklandı. Bingöl ve çevresinde 7 ve üzeri deprem beklendiği sık sık gündeme gelirken, bu deprem tedirginliğin artmasına neden oldu. 

Ayrıca, Kuzey Anadolu Fay hattı ve Doğu Anadolu fay hatlarının kesişimi sebebiyle de Erzincan, Bingöl-Karlıova ve Tunceli  şehirlerine çevrilmiş durumda. 

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Bingöl'deki depremden sonra çarpıcı açıklamalarda bulundu ve uyarılarını peş peşe sıraladı. 

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; Moriwaki, Bingöl Karlıova hattını işaret ederek büyük deprem beklediğine dikkat çekti. TGRT'ye konuşan Moriwaki, bölgede geçen fay hattında meydana gelen depremlere göre hesaplandığında depremin yaklaştığının altını çizdi ve Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgeye aktarılan stresi işaret etti. 

Deprem uzmanı ve  Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki, Bingöl'deki büyük depremde, zeminin yumuşak olmasından kaynaklı yıkımların da büyük olacağını dile getirdi. 

Bölgenin jeolojik yapısına vurgu yapan Moriwaki, bir an önce binaların temellerinin sağlamlaştırılmasının ve tehlikeli olan yerlerin ise yıkılarak vatandaşların daha güvenli bölgelere yerleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, geçtiğimiz günlerde de Marmara Bölgesini işaret etmişti ve büyük depreme değinmişti. Özellikle İstanbul'un batı tarafının Atatürk Havalimanı tarafında olan bölgelerin yumuşak zemin sebebiyle depremleri daha güçlü hissedebileceğine dikkat çeken Moriwaki, "Boğaz'ın doğu tarafının olası İstanbul depremini daha az hasarla atlatacağını, batı tarafının depremden en fazla etkilenen riskli bölge olacağını düşünüyorum. Zeminin iyi ve sağlam olduğu yerlerde deprem çok fazla hissedilmeyebilir" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, Moriwaki, İstanbul'da olası büyük bir depremde 1 metreden 3 metreye kadar tsunami görülme olasılığının olduğunu vurguladı ve toplanma alanlarının deniz kenarından en az 3 metre yukarıda kurulması gerektiğinin altını çizdi. 

Emekli aylığı kararı TBMM'de kabul edildi ve yasalaştı! En düşük emekli aylığı resmen 12 bin 500 TL oldu!

Kanal İstanbul hattındaki TOKİ ve Emlak Konut GYO projelerine milyonluk ceza kesildi iddiası!

Boş duran dairenin yakıt parası ödenir mi?