21 / 05 / 2024

Japon uzman Moriwaki yine uyardı: Marmara'da en az 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Bu bölgelere özellikle dikkat! 

Japon uzman Moriwaki yine uyardı: Marmara'da en az 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Bu bölgelere özellikle dikkat! 

Japon Deprem Uzmanı ve Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, Marmara Depremi ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İlçe ilçe uyarılarını dile getirdi. 



Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, yaptığı son dakika açıklamasında Marmara Denizi'nde beklenen depremin tsunami oluşturabileceğini de belirtti ve "En kötü senaryoya göre 3 metre yüksekliğinde tsunami beklenebilir. 50 santimetre yüksekliğindeki bir tsunami bile insanın yüzmesini imkansız hale getirir" açıklamasını yaptı. 

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kuzey ve güney olacak şekilde iki kolunun olduğunu aktaran Moriwaki, "Güney kolu tam Bursa'nın altından geçiyor. İznik'ten geçen bir fay hattı var. Ama bana göre bundan önce İnegöl'den Bursa'ya kadar uzanan fay hattında bir hareketlilik bekleyebiliriz" diyerek, burada yaşanan depremin üstünden 150 yıl geçtiğine dikkat çekti. 

Bandırma'nın batısında kalan fay hatlarına bakıldığında da 250 yıl boyunca kırılmadığı noktalar olduğunun altını çizen Moriwaki, "İnegöl'den Bursa'ya uzanan fayın ardından Uluabat fayı, ardından da Bandırma'nın batısındaki fayın kırılabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Japon uzman Moriwaki yine uyardı: Marmara da en az 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Bu bölgelere özellikle dikkat! 

Japonya ile Türkiye'deki deprem yönetmeliğinin 2018'de aynı seviyeye geldiğini de aktaran Yoshinori Moriwaki, şimdiki yönetmelikte zemin kötüyse iyileştikten sonra binanın yapılabildiğine değinerek, "Kahramanmaraş ve Hatay'da biz bunu gördük. Bina iyi ama zemin kötüydü. Yıkımlar için önemli etkisi oldu. Türkiye'de yapı denetimler beton dökerken numune alıyor, demir dökülürken numune alıyor" ifadelerini kullandı. 

Betonun ve demirin kalitesinin kontrol edildiğini vurgulayan Moriwaki, "Ama o inşaatta kullanılan demirin çapı kaç ya da kaç tane demir kullanıldığının kontrolü yok. Bunların yasal düzenleme ile güvence altına alınması gerekiyor" diyerek söz konusu açıklamasını tamamladı. 

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

İzmir'de ulaşıma dev yatırım! 912.7 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 


Geri Dön